Március 15-i élőlánc a magyar szabadságért!

Esetleg egy élőlánc? Most, hogy Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: Március 15-ig változatlanok maradnak a koronavírus-járvány második ütemében meghozott védelmi intézkedések, ideje lenne az ellenzéknek valamilyen kreatív ötlettel előállni.

A kormány az operatív törzs és a járványügyi szakemberek javaslatára – miután elindult a járvány harmadik hulláma és ezzel a fertőzöttek számának emelkedése – úgy döntött, hogy március 15-ig változatlanul fenntartja a második ütemben meghozott védelmi intézkedéseket. Továbbra is hatályban maradnak tehát a maszkviselés, a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó tilalmak, az üzleteket, szabadidős létesítményeket érintő korlátozások, valamint a rendezvénytartás szabályai.

Rendben van!

élőlánc

Akkor amolyan polgári engedetlenség címszóval szervezzünk Budapest belvárosába: a rakpartokra, a Kossuth térre, át a Lánchídon egy óriási élőláncot. Két dolog kell hozzá emberek és nemzeti színű zászlók mindenkinek a kezébe.

Minden szabályt be fogunk tartani: mindenki másfél méterre fog állni a másiktól és maszkot visel.

A szervezőknek csak arról kell gondoskodniuk, hogy mindenki megtalálja a helyét és sehol ne legyen csoportosulás. Erre talán egy nap alatt lehet készíteni egy mobilos applikációt is.

A Free SZFE szeptember elején sikeresen megszervezte az élő láncot, nem olyan bonyolult ez, kedves ellenzéki pártok!

(Képünk illusztráció, az SZFE élőláncán készült.)

Illyéssel szólva: mert mindenki szem a láncban

élőlánc

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük