Sorting by

×

Gábor György: négy nap múlva március 15. Lehet újra töprengeni: rabok legyünk vagy szabadok?

Tehát mégsem kap frekvenciát a Klubrádió. Legszívesebben csak azt írnám le a Médiatanács minden egyes személyének, de persze legfőképp Orbánnak, a fővezérnek, meg kormánya valamennyi tagjának adresszálva, s mindenkinek, akik ezt a rohamléptekkel (neo)fasizálódó hatalmat kiszolgálják, amit persze nem írok le, mert nem vagyok azonos sem velük, sem szócsöveikkel.

A Médiatanács indoklásában „törvénysértő gazdálkodásra” hivatkoznak,

továbbá arra, hogy a “benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott”. Mindez azért lélegzetelállító, mert ezekről eddig szó sem volt, eddig teljesen másról szólt a fáma.

Most azonban az orbáni útmutatást követve a Médiatanács rókalelkületű szolgaserege ezeket fundálta ki, hogy az eljárás kezdetén világosan értésükre hozott és a legfőbb vezértől megkövetelt elhallgattatás alapján, s a prejudikációs eljárásnak megfelelően meghozhassák a hatalomtól elvárt és a Legfőbb Kényúrnak tetsző döntésüket.

Aiszóposz meséinek szegényes fantáziájú farkasai mostantól szégyenszemre elkulloghatnak a Médiatanácshoz, újabb termékeny ötletekért

Amúgy minden világos:

a döntéssel a Fidesz imponálni óhajt a spirituálisan már rég testvérpártoknak számító európai újfasiszta pártrokonságnak.

Mostantól tényleg tudomásul kell venni mindenkinek:

nincs „benefit of the doubt”, nincs „jóhiszemű kétely”.

Ha van még valaki, aki a sok-sok megelőző galádság után is azt gondolta, hogy azért nem mindenre képesek, azok térjenek végre magukhoz: a politikai és gazdasági hatalmuk megőrzéséért bármire képesek, mindezt látni fogjuk az elkövetkezendő hónapok során.

És a nagyszerű Szijjártó, a még nagyszerűbb Kovács Zoltán és a legeslegnagyszerűbb Gulyás áradozzon tovább a példátlan hazai sajtószabadságról, avagy lamentáljanak és siránkozzanak azon, ha a Facebook valamit képes volt cenzúrázni tőlük: ezekre mostantól reagálni sem szabad, törődni sem kell velük.

Morális és civilizációs „másik világ” az övék

Négy nap múlva március 15. Lehet újra töprengeni: rabok legyünk vagy szabadok?

Forrás

 

világjárvány, bolondokháza
illusztráció: V.K.
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.