Már csak a hosszú hétvégéig kell kibírni és visszatér a nyár!

Ez a hét, és különösen a hétfő még ugyanolyan ócska idővel indul, ahogy az előző véget ért, azaz sehol semmi nyár. A hosszú hétvégére azonban szerencsére minden megváltozik, és visszatér a jó idő. 

Így indul a hét

Hétfőn reggel a viharok, záporok, zivatarok ellenére is folytatódik a fülledt idő. Az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős égbolt lesz jellemző késő délutánig. Az északi országrészben, azon belül is elsősorban az északi határvidék térségében valószínű napközben is erősebb gomolyfelhősödés és elszórtan kialakuló záporok, zivatargócok előfordulása. Mérsékelt, a déli országrészben élénk D-i szél fúj.

Az esti órákban, északnyugat felől érkező hidegfront hatására északnyugaton, majd szerte a Dunántúlon heves zivatarok, felhőszakadások alakulhatnak ki! ÉNY-ira fordul és erősödik a szél.

Éjszaka kelet felé mozog a zivatarokat adó labilis légtömeg. A Dunántúlon megszűnnek, illetve a középső és délkeleti országrész térségében pedig megszaporodnak a zivatargócok. Az északkeleti térség (Szabolcs, Hajdú-Bihar és környezete) várhatóan kimarad a komolyabb esőkből.

 A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):           

hétfő reggel          16 – 19,

hétfő délután         északon 28, délen 33,

kedd reggel           16 – 19,

kedd délután         északnyugaton 25, délkeleten 33      fok körül alakul.

– Kedden mérsékelt hidegfront hozhat élénkebb É-i szelet a nyugati országrészbe. Délelőtt zömében napos idő ígérkezik. Délután, nyugat felől kiadós esők érkezhetnek. A délnyugati és középső országrészben heves zivatarok is várhatóak! A Tiszántúlt az esti, éjszakai órákban éri el várhatóan a zivatarokat, felhőszakadásokat adó csapadékmező.

– Szerdán még labilis, nedves légtömeg alakítja térségünk időjárását. Változó felhőzet és időszakos napsütés mellett elszórtan esők, záporok, zivatargócok alakulhatnak ki. A front mögött hűvösebb időre van kilátás.

Hírfolyam>>>>>>>>>>>>>

Lassan vissza oson a nyár

– Csütörtöktől tartósan szárazabbra fordulhat térségünk időjárása. Sok napsütés, melegedés most a legvalószínűbb. Északkeleten, keleten ezen a napon még lehet egy-egy zápor, zivatargóc.

– Péntekre és a hétvégére derült, csapadékmentes idő valószínű 30 fok feletti hőmérsékletekkel. Vasárnap fordulhat ismét labilisabbá a légköri helyzet. Este, éjjel hidegfront érkezése körvonalazódik. Előtte fülledt, napos-gomolyfelhős időre, elszórtan kialakuló zivatargócokra van kilátás.

Forrás

Ez is érdekes

nyár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük