Markecoló gyereklányokat ítélt el a bíróság - Rablás a gyorsétteremben - Városi Kurír

Sorting by

×

Markecoló gyereklányokat ítélt el a bíróság – Rablás a gyorsétteremben

Rablás miatt elítélt a bíróság két lányt, mert egy fővárosi gyorsétteremben erőszakkal elvették egy külföldi mobiltelefonját. A lányok a bűncselekmény elkövetésekor 12 és 14 évesek voltak – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

A vádirat szerint 2018. október 4-én este az egyik V. kerületi gyorsétteremben a 14 éves lány egy olasz állampolgárhoz lépett és angolul megkérdezte az időt. A sértett megmutatta a karóráját, de a vádlott közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A sértett elővette a mobilját, a lány pedig a készüléket ki akarta csavarni a kezéből. A sértett nem engedte el a telefont, ekkor a lányok egy oszlophoz nyomták, és a 14 éves vádlott elkezdte szorongatni a nyakát.
Miután megszerezték a telefont, a 14 éves lány kiszaladt vele az étteremből, társa pedig igyekezett visszatartani a készülék gazdáját. sértett kiabálására az étteremben tartózkodó ismerősei a lány után futottak, aki a telefont a földre dobta – írták.
A két lány ellen társtettesként elkövetett rablás miatt emelt vádat a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében a fiatalabb lányt két év javítóintézeti nevelésre, társát egy év fogházra ítélte és megszüntette ideiglenes elbocsátását a korábbi javítóintézeti nevelésből.

Markecolás?

“Újra felütötte a fejét egy már-már elfeledett “mesterség”, a markecolás, amivel jellemzően az utcán dolgozó prostituáltak toldották meg a tarifájukat. Aktus előtt vagy utána egyszerűen kizsebelik az óvatlan kuncsaftokat. Máskor meg úgy, hogy miközben látszólag a szolgáltatásaik iránt semmiféle érdeklődést nem mutató férfiakat próbálnak meg szobára csábítani, s lenge öltözetben szinte rájuk vetik magukat. Közben meg egyszerűen kizsebelik őket. “

Írta meg már  évekkel ez előtt a NOL.

(Ezekről írtunk ma eddig!)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.