Sorting by

×

Márki-Zay a rezsicsökkentésről, és Paks 2-ről

Miközben a kormánymédia folyamatosan arról beszél, hogy Márki-Zay óriási veszélyt jelent, mert eltörölné, a rezsicsökkentésre, az összekapaszkodó ellenzék miniszterelnökjelöltje nem győzi hangoztatni, hogy az egyenlő lenne a politikai öngyilkossággal, tehát a rezsicsökkentés marad.

MZP-ről a “túloldal”

Megszüntetné a rezsicsökkentést Márki-Zay Péter, erről többször beszélt. Kifejezetten károsnak tartja a családok életét rendkívül megkönnyítő segítséget. Különösen a nyugat-európai rezsipánik idején veszélyes a baloldali jelölt ötlete. A Mediaworks Hírcentrumának összefoglalójábólkiderül, Márki-Zay Péterleginkább úgy csökkentené a rezsit, hogy arra kér mindenkit: télen kevesebbet fűtsenek.

– hivatkozik az Origóra a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter: A rezsicsökkentés marad

Energiapolitikai kérdésekben nyilatkozott a Népszavának az  összellenzéki jelölt, amelyben kijelentette: politikai öngyilkosságnak tartaná a rezsicsökkentés elvételét, így a konstrukció biztosan marad.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a Fidesz-propaganda színtiszta hazugságokat zúdít rá ezzel a kérdéssel kapcsolatban is. Ugyanis a kormány egy Dobrev Klárával folytatott választási vitájából négy másodpercet kiemelve adnak a szájába szavakat. Márki-Zay a vitában néphülyítésnek nevezte az Orbán-kormány rezsicsökkentését, amely kijelentését a miniszterelnök-jelölt egyébként a mai napig tartja.

Véleménye szerint meg kell értetni az emberekkel, hogy a valódi rezsicsökkentés az épületkorszerűsítésről is szól, amivel csökkenthető a pazarlás, de belefér a saját áramtermelés is.

„Az Unió több ezermilliárdot adna rá, ha nem azt látná, hogy Orbán és barátai az egészet ellopják”

– mondta a jelölt. Ugyanakkor kijelentette, az ingyenenergia ötletét elveti, a legtöbbet pedig takarékossággal lehetne elérni.

Szó esett az évek óta vitatott Paks 2 beruházásról is, amelynek kapcsán elmondta, nem mondanák fel egyből a szerződést, ugyanis azt sem tudják pontosan, mi szerepel benne a titkosítás miatt.

„Paks 1-et természetesen nem állítjuk le. Sőt, ha az biztonságos, támogatom a mindennél olcsóbb áramot adó régi blokkok további élettartam-hosszabbítását. Paks 2 szerződését felülvizsgáljuk.”

Kapcsolódó

Márki-Zay

 

átver

2 hozzászólás

 • 2022.01.07 - 17:18
  Közvetlen hivatkozás

  Azt eddig is tudtuk, hogy a fidesz folyamatosan belehazudik az arcunkba, egy szemrebbenés nélkül. A 12 év alatt olyannyi hazugságot, és ígéretet hallottunk, hogy normális ember már azt se hiszi el, amit kérdeznek. MZP néhány kijelentése után vált unszimpatikussá, de a városából, Hódmezővásárhelyből se jött olyan hír, hogy hazudna bármiben is. Amit a rezsicsökkentésről, és MZP-ről állítanak a fidesz-csahosok, és papagájok, az hazugság.
  Egyébként 2010 előtt is volt rezsicsökkentés, mert bizonyos köbméterig kevesebbet kellett fizetni, azaz, a kisfogyasztó járt jól. Ma még az is részesül belőle, aki a feszített víztükrű medencéjét fűti a Rózsadombi villájában. MZP ezt akarja megszűntetni. A gazdagok fizessenek többet. Szerintem még mindig inkább MZP, mint a fidesz, orbánnal az élen, aki a saját pereputtyát, és a haverokat gazdagította, az egyszerű embereket meg pont lesz@rta. Ilyenkor, választás előtt jut eszébe az egyszerű pórnép. Az is hülye, aki bedől neki

  Válasz
 • 2022.01.07 - 18:06
  Közvetlen hivatkozás

  Olyan nagyra van a FIDESZ a rezsicsökkentéssel, de azok, akik fával, szénnel fűtenek, a legszegényebbek, nem részesültek belőle. A másik dolog: könnyű úgy csökkenteni bármit, hogy kiadnak egy ukázt, aztán a szolgáltatónak végre kell hajtania. Csakhogy kapitalizmusban élünk, tehát a kieső hasznot fedezni fogja, elbocsátásokkal, vagy azzal, hogy nem újít fel, nem folytat karbantartást. A vesztesek végül mi leszünk, de a FIDESZ minden választáskor besöpör egy csomó szavazatot. Ja, mindig a bank nyer!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.