Sorting by

×

Márki-Zay besokallt, feljelentette Orbán Viktort rémhírterjesztésért és közösség elleni uszításért

Feljelentést tett a hódmezővásárhelyi ügyészségen Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, mert szerinte Orbán Viktor és a kormányközeli média állításai kimerítik a rémhírterjesztés és a közösség elleni uszítás bűncselekményének fogalmát.

Az ellenzéki jelölt szerint gyűlöletkeltésre alkalmasak a fideszes politikusok és médiájuk kijelentései, amikkel például azt állítják, hogy ő elvenné a 13. havi nyugdíjat. Mint mondta, az ellenzék programjában ezek ellentétét fogalmazták meg, azonban a fideszesek megszólalásai az ellenzéki közösség, illetve politikusok ellen keltenek feszültséget.

Márki-Zay szerint azonban ennél is súlyosabb a rémhírterjesztés gyanúja

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje ismét cáfolta, hogy magyar katonákat küldene harcolni Ukrajnába, egyúttal kijelentette, hogy soha nem is mondott ilyet. Márki-Zay elmondása szerint azért különösen visszásak a kormánytagok, illetve a kormánymédia róla tett kijelentései, mert Magyarország pont azt teszi, amivel őt vádolják: lehetővé tette a fegyverszállítást Ukrajna felé, valamint Benkő Tibor honvédelmi miniszter is kijelentette, hogy Magyarország biztonságát a NATO biztosítja.

Félelemkeltés a nagy kormány-attrakció?

Márki-Zay a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy

Orbán Viktor még arra is képtelen volt, hogy egy dróntól megvédje a magyar légteret.

Hozzátette, hogy a kormány kijelentései csupán arra alkalmasak, hogy félelmet keltsenek az emberekben. Márki-Zay kiemelte:

reméli, hogy feljelentése nyomán az ügyészség nagy erőkkel fog kiszállni a Karmelita kolostorba is.

A politikus sajtótájékoztatója előtt néhány órával egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejelentkezésben fejtette ki, hogy a „magyar baloldal” továbbra is azt követeli,  „hogy Magyarország szállítson fegyvereket a szomszédságban zajló háborúba”.

„A mi álláspontunk viszont egyértelmű, dacára az ellenzék követelésének, mi nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba” – jelentette ki Szijjártó.

Márki-Zay sajtótájékoztatója itt nézhető vissza:

Kapcsolódó

 

Márki-Zay besokallt, feljelentette Orbán Viktort rémhírterjesztés és közösség elleni uszításért

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.