Márki-Zay Gyurcsány-fóbiája – “Hánynom kell!”

Mattyasovszky Brigitta közíró, ismét Márki – Zay Gyurcsányfóbiájáról ír, ami most már a teljes MMM mozgalomra rányomja a bélyegét.

Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén…

Márki-Zay azzal kezdi a posztját (Tanárainkért, diákjainkért, a jövőért), hogy október 23-án ismételten kiállnak jogos követeléseikért a tanárok, diákok; és hogy ott van mellettük több tízezer lelkes civil. Ez öt és fél sor. A folytatásban 18 soron keresztük szarozza a DK-t.

Engem ez nem igazán lep meg; sem az, hogy Márki nem fogja fel, hogy ennek a mozgalomnak többről kellene szólnia, mint a béremelésről; sem az, hogy mindez csak apropó neki a DK pocskondiázására. Ezt elintéztem volna egy kézlegyintéssel; igazából a hatodik sor után nem is akartam tovább olvasni. De megtettem — idézem a két zárómondatot:

“Személyes beszélgetéseim alkalmával idegenek, barátok, választók mondták el, hogy tervezték, hogy részt vesznek az október 23-i tüntetéseken, azonban Dobrev Klára felhívása után meggondolták magukat.”

Nos, a képzelőerőm határtalan, amikor emberi butaságról van szó

— de idáig nem terjed: hogy ember (nem is egy) Dobrev felhívása miatt gondolja meg magát… Sokkal inkább el tudom képzelni, hogy ennek kb annyi az igazságalapja, mint annak volt, amikor Márki a min.elnök jelölti vita elején egymillió ember előtt (igaz, riporteri kérdésre — a riporter lett később Márki sajtósa…) közölte: igen, ő tud konkrét nevet mondani, akit Gyurcsány zsarolt; majd bemondta egy nő nevét, aki véletlenül MMM-es, és aki véletlenül ezzel pont egy időben kiírta a FB-ra, hogy igen, ez igaz — méghozzá azzal zsarolta őt GYF, hogy felakasztatja a macskáját… Az utolsó mondat pedig így szól (kiemelés tőlem)

” Ne hagyjuk, hogy A FIDESZ ÉS A DK KÖZÖS ERŐFESZÍTÉSSEL pártos, pláne egypárti rendezvénynek állítsa be az ország közös ügyét!”

Ne hagyjuk, hogy… — honnan is ismerős? Ja, megvan.

Hánynom kell…

Kapcsolódó