Márki-Zay kitálal: nagyságrendekkel több pénzt lehetne Mészároséktól beszedni úgy, hogy az nekik nem is fájna!

A koronavírus-járvány kirobbanása óta a kormány egyre nagyobb nyomást helyez az önkormányzatokra: miközben a védekezés számos területén áttolják a felelősséget a helyi polgármesterekre, érdemben nem segítik a munkájukat.

Három polgármester egy témáról….

A Partizán hétfői adásában három ellenzéki polgármesterrel, Karácsony Gergellyel, Márki-Zay Péterrel és Nemény Andrással beszélt arról, milyen nehézségekkel kell szembenéznie az ellenzéki polgármestereknek a járvány helyi szintű kezelésében.

Márki-Zay Péter azt mondta többek között, hogy

Ha hitelhez nem nyúlunk, -jelen pillanatban nincsen hitelünk- (…) akkor augusztusban bért sem tudnánk fizetni.

Ezzel utalt arra Hódmezővásárhely polgármestere, hogy annyi pénzt vett el a kormány az önkormányzatoktól a járvány elleni védekezésre hivatkozva, hogy képtelenség lesz kigazdálkodni a mostani szintű kiadásokat.

“Minden önkormányzatot igyekeznek ellehetetleníteni. Minket kényszerítenek népszerűtlen intézkedésekre, leépítésekre”

– mondta.

Szerinte ennek politikai okai vannak….

“Félünk attól, hogy még az iparűzési adó is csökken…”

ami a likviditás szempontjából, mivel a rendelkezések értelmében haladékot kaphatnak a veszélyhelyzet idejére a vállalkozók. Önkormányzati fejlesztések 2020-ban egyáltalán nem lesznek.

További drasztikus lépések

Az állam valóban szelektál, vannak számára kedves önkormányzatok és kevésbé kedves önkormányzatok. (…) ha az valakit megnyugtat (…) a fideszes önkormányzatokat is büntetik”

Márki-Zay úgy látja, hogy

“eszük ágában sincs kifizetni a beígért Modern Városok nevű program támogatásait…”

A pártoktól és az önkormányzatoktól elvett pénznek csak politikai célja van

“nagyságrendekkel több pénzt lehetne úgy Mészároséktól beszedni, hogy az nekik egy-két százalékot jelentene mindössze, tehát nem is fájna. Csak Tiborczéknak JACHTKIKÖTŐRE  ebben a vírushelyzetben több pénzt adtak, mint amennyit a pártoktól elvettek”

Márki-Zay később arról beszél, hogy igyekszik a város hitelt szerezni, hogy a tervezett kiadásokat fedezni tudják, de egyelőre nincs megállapodása erről.

figyu

Egy hozzászólás itt: “Márki-Zay kitálal: nagyságrendekkel több pénzt lehetne Mészároséktól beszedni úgy, hogy az nekik nem is fájna!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük