Márki-Zay: Magyarország valamennyi önkormányzata gyermekgyilkos lenne?

Az ügy kicsit messzebbről indul. Hódmezővásárhelyen folyamatos az adok-kapok. A ringben Márki-Zay Péter, a jelenlegi polgármesterrel szemben Lázár János volt polgármester és Fidesz-mindenes áll a párttárs önkormányzati képviselők útján.

A kérdés

“Molnár Lászlóné képviselő asszony az egy héttel ezelőtti közgyűlésen felszólalásában érdeklődött, hogy kihez tartozott az az (akkor még kifizetetlen) 400 ezer forintos repülőjegy számla, amire még a március 5-i átadás-átvételkor kérdezett rá a város új polgármestere, azonban a Hivatal akkori vezetése elmulasztott megválaszolni.

A Közgazdasági Iroda a héten utánajárt

a kérdésnek és ezzel kapcsolatban a következő információkat derítette ki.

A Morton’s Légi Utazási Iroda 00875/18-MVA sorszámú számlája 2018. február 09-én érkezett önkormányzatunkhoz, az Ecostat integrált rendszerben 02.12-én került iktatásra. A kabinetiroda akkori munkatársa által megrendelt 6 (hat) darab repülőjegy a Budapest – München – Budapest útvonalra szólt, összesen 424.200,- Ft értékben. A fenti iktatószámú számlát 2018.03.09-én (4 nappal az átadás-átvétel után) törölték, téves iktatás miatt, melyről írásos utasítás nem maradt fenn a Hivatalban. A repülőjegyek számláját így az időközben törölt számla miatt végül nem az önkormányzat fizette, azonban az akkorra már (03.02-án) rendezett biztosítás díját igen, az tehát közpénzből valósult meg.

A biztosítási bizonylatokból ismert a hat magánszemély is,

akik 03.30-04.01. között utaztak Münchenbe:

  • Árva László, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója és felesége
  • dr. Havasi Katalin, a helyi Fidesz elnöke, a kórház orvosigazgatója, valamint annak férje és két gyermeke.” -írta a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Márki-Zay közösségi oldalán kommentálta a fent leírtakat:

“Így már érthető….

…hogy Hegedűs Zoltán a legutóbbi közgyűlésen miért TAGADTA LE még a létezését is ennek a számlának. Nyilván pontosan emlékezett arra az akcióra, amikor hirtelen törölni kellett még az iktatásból is – sajnos azonban a biztosítást addigra már kifizette az önkormányzat…

Pikantériája a történetnek, hogy a Fidesz legújabb kutatásában mindkét utazó családfő lehetséges polgármester-jelöltként szerepelt. Hiába, a senkiben nem bízó Lázár János csak olyanokat szeret pozícióba tenni, akiket könnyedén tönkretehet, ha nem engedelmeskednek neki.

Havasi doktornő esetében

az állása melletti pártállami juttatás lehetett a CSALÁDI KIVITELEZÉSÉBEN elkészített FIT-TEST PROGRAM is, amire a város még idén is 15 MILLIÓT tervezett kifizetni. Arcátlan módon maga a PROJEKTBEN ÉRDEKELT doktornő vádolt gyermekgyilkossággal, amiért a férjéhez köthető cégnek nem fizettük ki ezt az összeget. (Abba nem gondolt bele, hogy ezzel a logikával Magyarország valamennyi önkormányzata gyermekgyilkos lenne, hiszen a Havasi-házaspár programja csak Vásárhelyen futott, mindenhol máshol elegendő volt ezzel párhuzamosan futó állami program).”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük