Sorting by

×

Márki-Zay: megvan a 470.000 aláírás az ellenzéki népszavazáshoz!

Karácsony Gergelyt, az ellenzéki népszavazás kérdéseinek kezdeményezőjét hívtam először, hogy elmondjam neki, a szükségesnél jóval több aláírást gyűjtöttünk, összegyűlt 235-235 ezer aláírás – vezette fel Márki-Zay Péter közösségi oldalára feltöltött videóját.

Összegyűlt összesen 470 ezer aláírás az ellenzéki népszavazási kezdeményezéshez – jelentette be a Facebookon Márki-Zay Péter megválasztott miniszterelnök-jelölt és Karácsony Gergely közösen.

Az íveket pénteken délelőtt 9 órakor adják le a Nemzeti Választási Irodának.

Az ellenzék népszavazási kezdeményezésének kérdései:

• Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

• Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Márki-Zay emlékeztetett arra, hogy a népszavazási kezdeményezés még Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányához tartozott. Megköszönte a hat ellenzéki párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom aktivistáinak munkáját, akik december közepén kezdték el gyűjteni az aláírásokat,

 

„télben, hóban, fagyban”.

Hozzátette, betegsége miatt csak lélekben lehet majd ott péntek reggel 9-kor, így arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy vezesse ő az átadást.

“Ez a te politikai sikered”

– mondta a miniszterelnök-jelölt a főpolgármesternek. Karácsony Gergely az ellenzék közös sikerének nevezte az aláírásgyűjtést, amely egyben az előválasztási küzdelem folytatása volt.

Forrás

Kapcsolódó

 

Márki-Zay: megvan a 470.000 aláírás!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.