Márki-Zay: Mint azt a fodrásznál megtudtam, Lázár János nem meri elvállalni a jelöltséget….

Mint arról beszámoltunk, Lázár János, a Fidesz hódmezővásárhelyi reménysége csütörtökön minden közösségi oldalán bejelentette: köszöni, de nem akar polgármester lenni. (Azt, hogy mi készül lenni, nem írta!)

A rivális így írt a dologról közösségi oldalán:

Mint azt a fodrásznál megtudtam, a vásárhelyiek többsége biztos volt benne, hogy Lázár János nem meri elvállalni a jelöltséget Vásárhelyen – bevallom, én szinte biztosra vettem, hogy elindul. A mai napon olvastam közleményét a visszavonulás okairól – de érvei nem győztek meg.

Hogy Havasi Katalin az ő engedélye nélkül kérte volna fel két hete, az kizárt!

Hogy az ő indulását ne egyeztették volna előre Orbán Viktorral, az szintén. Ehhez képest egyáltalán nem sikerült megmagyarázni, miért nem vállalja a megmérettetést, ha a helyi Fidesz szerint feltétlenül őrá lenne szükség a város visszafoglalására.

Számomra több érthetetlen utalás is van a szövegben:

“a város visszatérjen ahhoz a fejlődéshez, ami Almási polgármester úr halálával megszakadt”

Itt pontosan mire gondol miniszter úr?

Arra, hogy 30 év alatt egyetlen jelentős munkáltató nem jött a városba? Hogy a környéken utoljára épült nálunk elkerülő út? Hogy ivóvízzel töltötték fel a strand medencéit, ami több veszteséget termel a városnak, mint a környékbeli uszodák összesen? Hogy egy átlagos kistelepülés utcái is sokkal jobbak, mint a vásárhelyiek? Hogy a fedett uszoda bemelegítő medencéje két év alatt elrozsdásodott?

Vissza akarunk térni ahhoz, hogy a kórház 300 millióját, a babakötvények 800 millióját, vagy az eladósodott cégek százmilliós tartozásait görgessük tovább? A Belügyminisztérium milliárdos visszafizetéseiről nem is beszélve. Ehhez persze kellett az országosan kiemelkedő építményadó is.

Vagy inkább ahhoz a fejlődéshez szeretne nagyon is visszatérni,

hogy a város pénzén készíttette borosládáit, utaztatta és etette-itatta ismerőseit, munkatársainak és azok rokonainak 40% kedvezménnyel adta el a városi bérlakásokat, és senki nem mert szólni, mikor elkerítették a város tulajdonában lévő utakat?

  • Vásárhely “lefagyott”, nyilván ahogy Szeged is egy “pangó város”, pedig Lázár úr mindent megtett eddig is az “párbeszédért” és “együttműködésért”:
  • ezért vitte volna a TAO-pénzeket Makóra
  • ezért írták meg a Göbl-levelet a pozitívumok elhallgatásáról
  • ezért plakátoltatta tele a várost hazugságokkal
  • ezért szóratta be a város postaládáit hetente többször tisztességes családokat lejárató rágalmakkal
  • ezért fröcsög szidalmakat mind a mai napig a barátai nevére vett rádió
  • ezért akadályozta meg Hegedűs Zoltán és a fideszes frakció a szennyvíztelep melletti utat, a Rárósi út, Bodzási út felújítását és a szikáncsi kerékpárutat, a könyvtárat és a Varga Tamás iskola fejlesztését, a mártélyi tanösvény felújítását és a strandon a csúszdaparkot, a kishomoki közvilágítást és a Petőfi utcai játszóházat
  • Engem vádol “békeharccal”, miközben én egyik hazudozó fideszes ellenfelemet sem pereltem be, egyetlen plakátot sem tetettem ki róluk és egyetlen szórólapot sem köröztettem ellenük – én csak a dolgomat végeztem, egy mindent akadályozó közgyűléssel és országgyűlési képviselővel szemben is, a gyermekeim és feleségem sem kímélő aljas támadások közepette. Megmutattuk, hogy egy város képes fejlődni, százmilliós beruházásokat elődeinél sikeresebben elvégezni ellenzékben is, korrupciótól mentesen.

Lázár János ATTÓL FÉL,

HOGY A VÁROS EGYIK FELE VESZTESNEK FOGJA MAGÁT ÉREZNI OKTÓBERBEN? SZERINTEM VISZONT AZ EGÉSZ VÁROS VESZÍTENI FOG, HA EGY ÚJ HEGEDŰST VÁLASZT POLGÁRMESTERNEK: visszatér a megfélemlítés és korrupció, az építményadó és eladósodás, a piaci parkolási díj és a kötelező politikai feladatok, a kirúgással fenyegetés és kötelező bankválasztás, a cigányok és közmunkások letolvajozása és lenézése, a könyvtár Kossuth térre építése és az utcák ötletszerű átnevezése, a be nem váltott ígéretek és a véget nem érő felfordulás a tramtrain határidő- és költségvetés-túllépések miatt.

“EZT AKARJUK?” – ahogy a fideszes gyűlöletplakátok kérdezték még két hete is. Lázár János és munkatársai már szervezik az ál-ellenzéki jelölteket és hamarosan megnevezik őket a fideszes jelöltekkel együtt. A város békés fejlődéséhez viszont az kell, hogy polgármesterként ne csak engem, hanem az engem támogató tisztességes, korrupciót elutasító képviselőjelölteket is támogassák majd ősszel a szavazatukkal!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük