Márki-Zay beleszállt Orbán Gáspárba – A téma okán egymásnak feszült Vásárhelyi és Juszt is, de hogy jön ide Ceaușescu?

Márki-Zay Péter folytatta az utóbbi időben megkezdett locsogási ámokfutását. Az egyre vállalhatatlanabbul viselkedő önjelölt miniszterelnök-jelölt most valami olyasmibe gyalogolt bele, -Orbán Gáspár intim szférája- amiről ő maga is azt állítja, hogy semmi köze hozzá, márpedig Karinthytól tudjuk, hogy ha valaki így kezd egy mondatot, annak mindig igaza lesz, legalábbis abban, hogy semmi köze hozzá. De hogy jön ide Ceaușescu?

Mit nem beszél ez az ember!

“Orbán Gáspár szexuális orientációjához természetesen senkinek semmi köze ezt én fönntartom, a kérdés nem azért merült föl bárki részéről, mert a melegházasságról írt szakdolgozatot, nem azért mert látták, vagy nem látták lányokkal. Nem azért, mert közel harmincéves korára még nem nősült meg, vagy nincsenek kapcsolatai (ez utóbbit honnan tudja ilyen biztosan Márki-Zay? a szerk.) Hanem inkább azért, mert az apja folyamatosan olyan szakmákra kényszerítheti, feltételezzük legalábbis, hogy ez apai sugallatra van, ami tipikusan nem egy hasonló kaliberű fiatalembernek az álompályája, akár a hadseregre, akár a focizmusra, a fociakadémiára, akár mondjuk egy egyházi társaságnak az alapítására tessék gondolni, a  Felház nevű karizmatikus szervezetre.”

Ezt követően hosszú perceken át tar a nem is túl burkolt célozgatás.

Vásárhelyi kontra Juszt

Ezt írja Facebook oldalán Vásárhelyi Mária

“Amikor Márki-Zay Péter fizetett facebook hirdetésekben azt sejteti, hogy Orbán Viktor fia meleg, akkor ez nem egyszerűen méltatlan, hanem botrányos, tűrhetetlen, visszataszító! És megkérdőjelez mindent, amit az ellenzék képvisel ebben a kérdésben.

Mi éppen azért akarunk korszakot váltani, hogy végre véget érjen ez a törzsies, kirekesztő, az egyén integritását, szabad identitásválasztását megkérdőjelező, gyűlölet politika.

Olyan országban szeretnénk élni, ahol mindenki azt szeret, akit akar, azzal alkot családot, akivel akar, oda tartozik, ahova akar és mindez a legszigorúbban vett magánügye. És ahol minden embert ugyanazok a jogok illetnek meg. Ha ezekre nincs garancia, akkor minek akarunk uj korszakot?!

El a kezekkel Orbán Gáspártól! (Enélkül is lehet szegénynek elég baja)”

Juszt László reakciója

“Mari! Fura, de mi majdnem mindig, majdnem mindenben egyetértünk. Most nem

Ez a hatalom annyira fékevesztett és annyira veszettül használ bármilyen nemtelen eszközt, hogy már régen elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy el kellene felejtenünk a “szalonpolitizálást”, a finnyáskodást.

Egyetértenék, hogy a gyerekeket belekeverni – bármilyen szinten – a politikába ocsmány dolog.

Beleszólni abba, hogy ki, hogyan és kit szeret ugyanez a kategória. De!

De nem Orbánnál! Ő mennyire van tekintettel a mi gyerekeinkre, amikor belepofázik a nevelésükbe? Amikor egyházi iskolákba kényszeríti őket, miközben a mindenre alkalmatlan Alaptörvényben a szabad vallásgyakorlást propagálja? Hányszor fizettünk rá a megbékélés politikájára? Az “árokbetemetés” szándékára? Arról már nem is beszélve, hogy az ifjú Orbán igencsak kihasználta az apja által közvetített “anyagi támogatásunkat”. Ez a támogatás pedig “gyerekből” már régen “közszereplővé” avatta.”

Valentin Ceaușescutól Orbán Gáspárig

Juszt László reagált a posztjához fűzött bejegyzésekre:

“Az előző bejegyzéshez írt hozzászólásokban sokan azt írják, Orbán Gáspár nem tehet arról, amibe az apja belerángatta. A sorsát nem önmaga irányította. Ez lehet, hogy igaz. De az is lehet, hogy nem.
Akkor jöjjön egy példabeszéd.

Nem sokan tudják, hogy a Ceaușescu házaspárnak Nicu és a lányuk mellett volt még egy fiúk, Valentin. Ő úgy döntött, – mert a döntés mindenkinek sajátkezében van – nem kér az “aranyketrecből”. Távol tartotta magát a családtól és az apjától.

Iskoláit a bukaresti egyetemen végezte. Majd 3 évig az Londonban tanult, matematikusi és fizikusi végzettséget szerzett. Testvéreivel ellentétben nem vett részt a politikában, és atomfizikusként dolgozott az Atomfizikai Intézetben 1970-től egészen napjainkig. Még ugyanebben az évben feleségül vette egy kommunista vezető lányát. Házasságukat Ceausescu ellenezte, ezért a feleségét és a fiát száműzték Kanadába. Az 1989-es forradalomban nem vett részt. Szülei kivégzéséről is csak a televízióból értesült. Ezután letartóztatták, és kilenc hónapig börtönben ült. Szabadulása után folytatta tudományos munkáját a kutatóintézetben. Egy 2008-ban adott nyilatkozata szerint apját félrevezették a bizalmi emberei, amikor 1989-ben kitört a forradalom. Szerinte már korábban meg kellett volna halniuk. Nagy port vert fel 2009-ben, mikor is visszakövetelte az elkobzott festményeit, amiben a bíróság neki adott igazat.

Most 73 éves. Bukarestben él.”

Vásárhelyi Mária válasza Jusztnak

A szociológus is -sokakkal együtt- kommentelte Juszt László bejegyzését:

“Hallotta valaki, hogy Orbán Gáspár beszélt a szexuális irányultságáról? Ha nem, akkor milyen erkölcsi alapja van bárkinek arra, hogy erről nyilatkozzon, ebben állást foglaljon? Vagy OG-t nem illeti meg, az egyébként mindenki mást megillető jog, hogy saját maga döntsön arról, hogy kit szeret és akar-e nyilvánosan beszélni erről? Miféle jogegyenlőség ez?

(Vásárhelyi Mária nem először írt Orbán Gáspárról.)

A Városi Kurír kérdése: 

Ön mit gondol az esetről, kinek ad igazat, Márki-Zaynak, Vásárhelyinek, vagy Jusztnak?

Várjuk véleményüket az info@varosikuri.hu-n.

 

2 thoughts on “Márki-Zay beleszállt Orbán Gáspárba – A téma okán egymásnak feszült Vásárhelyi és Juszt is, de hogy jön ide Ceaușescu?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük