Márki-Zay Péter: a Fidesz a magyar történelem legkorruptabb pártja

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Márki-Zay Péter a hvg.hu-nak adott interjújában elmondta véleményét az elmúlt hetek tüntetéshullámáról, megfogalmazta az általa kezdeményezett Mindenki Magyarországa Mozgalom elindulása utáni legfontosabbnak gondolt tennivalókat.

Egy párt, egy ország?

A hódmezővásárhelyi polgármester kitért arra, hogy a sípolás, a „cöfcöfözés” nem az ő stílusa, de ettől függetlenül már akkor bohózattá vált szerinte a parlament, amikor a legfontosabb jogszabályokat, mint a választójogi törvény vagy az alkotmány, egyetlenegy párt fogadta el, ez egy nonszensz, kvázi a rendeleti kormányzást hozták vissza:

„Ha az ellenzéki munka bohózatnak tűnik, akkor emlékezzünk arra, hogy a kormányzati munka is az. Ebben a környezetben bármilyen figyelemfelhívó ellenzéki akció jogos, az is eredmény, hogy legalább átment a hírekben. Ehhez láthatóan unortodox módszerek kellenek.”

Hivatalosan is elindult az elmúlt év végén bejegyzett Mindenki Magyarországa mozgalom. Márki-Zay a mozgalom céljának azt tartja, hogy végre egyszer jöjjön létre az ellenzéki összefogást, amit április 8-án még csak ki sem próbáltak a pártok. Úgy véli, a kudarc oka éppen az volt, hogy a megvalósult és sikeres taktikai szavazás mellett a pártok, sajnos, nem léptek vissza egymás jelöltjei javára:

„Április 8-án még lehetett reménykedni, hogy demokratikus választással le lehet váltani a Fideszt, ma már úgy látom, hogy ez egyre inkább lehetetlen. Korlátlan pénz és emberi erőforrások vannak a kormányzat kezében. Naponta, bármilyen módon átírhatják a választójogi törvényt, tehát minden lehetőség adott, hogy őket legálisan ne lehessen leváltani. Ettől persze még ők is meg fognak bukni.”

A folytatásban: a Halálcsillag útján.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest