FRISSÍTVE!!! Márki-Zay Péter és támogatói kezdhetnek nagyon izgulni, közel az álomhatár

57 százalékos a részvételi arány Hódmezővásárhelyen, és még két óra hátra van a szavazásból. Márky-Zay Péter videójával.

18.30-kor a részvétel 61.35%!

Délután ötre az emberek 57,4 százaléka adta le voksát a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, ez jócskán több, mint a négy évvel ezelőtti önkormányzati és országgyűlési választáson produkált arány, ahol ráadásul fél hatos adatok vannak. Aszerint az önkormányzatin 32,1, az országgyűlésin 56,7 százalék szavazott. A részvétel egész nap meghaladta a korábban tapasztaltakat.

Nem illegális, csak feltűnő

Márki-Zay Péter független jelölt korábban azt mondta, 60 százalékos részvétel fölött van esélye nyerni. Kérdés azonban, minek köszönhető ez a magas részvételi arány. Márki-Zay erősen kampányolt, de több olyan információ is van, hogy a Fidesz szintén folyamatosan mozgósít telefonon és sms-ben, többen szavazók utaztatását is emlegetik. Ami nem illegális, csak feltűnő.

Márki-Zay Péter legutóbbi videója, amelynek készítése közben már lemerült a telefonja.:

https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/156458438394816/

A választás erkölcsi győztese már megvan

Az Almási István polgármester halála miatt kiírt időközi választáson három jelölt indul, Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármester, Márki-Zay Péter és Hernádi Gyula független jelöltek. Márki-Zay mögött ott a teljes ellenzék, Hernádit meg nemrég zárták ki az MSZP-ből, amiért elindult Márki-Zay Péterrel szemben. Karácsony Gergely MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelölt máris eredményt hirdetett, szerinte „a választás erkölcsi győztese már biztosan megvan: a hódmezővásárhelyi emberek, akik a gyűlölet- és félelemkeltő fideszes kampány ellenére elmentek szavazni.”

A választás tétje nagy, Lázár János miniszter is megméretik.

(Forrás: HVG /Márky – Zay Péter közösségi oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük