Márki-Zay Péter polgármesteri eskütétele

Újabb kis pofon a Fidesznek, Hódmezővásárhely új polgármestere ma leteszi az esküt. A kormánypárt most már formálisan is lemondhat korábbi fellegváráról, Lázár János volt birtokáról. Márki-Zay Péter polgármesteri eskütétele itt élőben nézhető.

Lázár János tegnap esti videójában elmondta: kapott meghívót a mai eskütételre, de ő a fiaival való szánkózást választotta inkább. Érthető, biztosan nem érezte volna jól magát az eskütételen.

Ha minden jól megy, nemsokára egy másik, a parlamentben tartandó eskütételre is figyelhetünk majd.

Márki-Zay: Nem lesz mecsetépítés, nem lesz fehérterror

“Nagy megtiszteltetés az nekem, hogy ma itt állhatok, rekordszámú részvétellel választottak polgármesterré, a részvétel a demokrácia diadala volt. Nagy megtiszteltetés, hogy nem csak azokat képviselhetem, akik rám szavaztak, hanem azokat is, akik nem” – mondta Márki-Zay Péter a hódmezővásárhelyi díszközgyűlésen beiktatását követően.

Azt mondta, nem csak a kampányban tett ígéreteit fogja betartani, hanem be fogja bizonyítani, hogy a kampány során ellene felhozott vádaknak, rágalmaknak nincs alapja. “Azoknak is be fogom bizonyítani, akik nem rám szavaztak, hogy nem lesz káosz, nem lesz anarchia, nem lesz mecsetépítés, nem lesz fehérterror. Mindenki nyugodjon meg, dolgos hétköznapok jönnek. A szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét” – mondta.

Márki-Zay elmondta, hivatala számára a hódmezővásárhelyi polgárok mind egyenlőek, a cigányok és a közmunkások is. Soha többé nem fordulhat elő, hogy bárkit hátrányos megkülönböztetés érjen.

Márki-Zay elmondta, jobboldaliként nem képviselheti az egész várost, ezért baloldali alpolgármestert nevez ki. A közgyűlés ezt követően meg is szavazta dr. Kis Andreát, az MSZP helyi elnökét.

Kapcsolódó:

Hazudtak Lázárék, Hódmezővásárhely úszik az adósságban – ÉLŐ!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük