Márki-Zay Péter: nemzeti katasztrófa, ha újra győz a Fidesz

Márki-Zay Péter fő célja most, hogy létrejöjjön egy széleskörű összefogás a pártok, főként az MSZP és a Jobbik között, mert a Fidesz újabb győzelmét nemzeti katasztrófának tartaná. Hódmezővásárhely új, független polgármestere a 24.hu-nak adott interjút.
[mnky_ads id=”10551″]
Részletek az interjúból:

“…a politika fontosabb dolog annál, hogy politikusokra bízzuk. És amikor Hódmezővásárhelyen szétnéztem, hogy ki lehet Lázár János emberének kihívója, azt láttam, hogy ha én nem vállalom el ezt a szerepet, akkor senki. Nagyon nehéz ilyenkor azt mondani, hogy akkor én sem.”
[mnky_ads id=”10552″]
“Amikor aláírásokat gyűjtöttem a jelöltséghez, nagyon sokan mondták azt, hogy nem merik aláírni. Úgy gondolták, úgyis átnézik a listát, kiderül, hogy engem ajánlottak. Féltették a munkahelyüket, a gyerekük munkahelyét.”

“Alig találtunk helyet az eredményvárónknak. A Vuk söröző, amelyik végül befogadott, a napokban olyan hatósági ellenőrzést kapott, amilyet korábban sohasem.”

“Nagyon várom, hogy az MSZP és a Jobbik helyben megállapodjon, ha ez megtörténik, beszállok a kampányba. …nagyon fontos számomra, hogy Lázár János elbukjon Hódmezővásárhelyen.”

“Trianont látom. Ami most történik, az akkora katasztrófa az országnak, amilyen 1920 óta nem volt. Mennek el a fiatalok, 600 ezren már elmentek, és ha a Fidesz győz, nem is fognak hazajönni, sőt vannak felmérések, hogy még 300 ezer készül elmenni.”

“…borzasztó volt közelről látni, hogy azért születik egy törvény, hogy helyzetbe hozzák Németh Szilárd vagy Rogán Antal ismeretségi körét.”

“….abban bízom, hogy még ha a Fidesz nyer is, megszólal a tisztességes tagjaiban a lelkiismeret, fellázadnak Orbán Viktor és a bűnözők ellen, és akkor akár új jobboldali kormány is alakulhat. Most erősen kétséges, hogy az MSZP vagy a Jobbik önmagában sikeresen tudna kormányozni. Olyan ügyvezető kormány kellene, amely megtartja a Fidesz jó intézkedéseit, de eltakarítja a diktatúrát, a korrupciót, a megfélemlítést.”

“Abban bízom, hogy több olyan párt összefog, amelyek egymásban sem bíznak, és ezért beépítik a fékeket és ellensúlyokat a rendszerbe.”

Simicskáról: “Óriási a felelőssége abban, hogy felépítette a maffiaállamot Orbán Viktorral. Hihetetlenül ironikus, hogy most ő a demokrácia egyik utolsó bástyája. Ha nem tartaná fent a médiabirodalmát, a helyzet még rosszabb lenne. Sőt ha a Publimont nevű hirdetési cége nem adott volna helyet, nem lettek volna óriásplakátjaim. Pedig minden más cégnél is szétnézünk.”

(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó:

Márki-Zay Péter: Hódmezővásárhely történelmet írt

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük