Márki-Zay: sose higgy annak, aki kerüli a nyilvánosságot!

A szerdai nap mindenképpen említésre méltó adok-kapokja Hódmezővásárhellyel hozható összefüggésbe: Márki-Zay Péter polgármester és Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője, egykori polgármester-jelölt közösségi oldalaikon bizonygatják igazukat.

A szép, hogy mindketten “dokumentumhegyekkel” igazolják a maguk állítását

A napot Márki-Zay Péter kezdte:

“KI VITTE CSŐDBE A VÁROST?

A Fidesz újabb közleményében ismét engem vádol a város anyagi helyzetéért, annak kapcsán, hogy Gyöngyösi Ferenc képviselő úr levélben kérte Lázár János segítségét, hogy a még tőle örökölt adósságok visszafizetését függessze fel a kormány a veszélyhelyzetre tekintettel.

A szabálytalan gazdálkodást nem is én, hanem a Belügyminisztérium állapította meg, aki már megválasztásom előtt milliárdokkal büntette emiatt a várost – és a visszafizetés felfüggesztését most a járványhelyzetben sem engedélyezte. Úgyszintén bevasalják rajtunk a Lázár-féle 23 milliárdos kimentés után is rajtunk maradt Zsigmondy-kötvények törlesztését, jóllehet az Alföldvíz nekünk 330 millióval tartozik.

Jellemző adalék, hogy amikor a város Lázár János idején 800 milliós jelzálogért felújította a volt zeneiskolát, majd ennél jóval olcsóbban eladta azt az államnak, a bevételből nem az épületre felvett adósságot fizette vissza, azt elszórták másra – a 800 millió azóta is terhel bennünket.”

Kisvártatva jött a válasz:

“KÉTSZER ANNYI PÉNZÜNK VOLT, MINT TARTOZÁSUNK.

Szomorúan olvasom a hírt, hogy Hódmezővásárhely csődbe jutott. Szomorú és megdöbbentő ez mindenkinek akár érdekli a politika, akár nem.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA! 2018. március 5.-én így adtam át a várost:

Bevételek:
• márciusban 3 mrd volt a város számláin az adókkal együtt
• ehhez még hozzá jön 286 millió kintlévőség(
Összesen: 3 mrd 286 millió

Fizetendő:
• kifizetésre váró számlák 613 millió
• egyéb tartozás 466 millió (ebben benne van a kórház 244 milliója is!)
• Magyar Követelés Kezelő felé tartozás 392 millió
Összesen: 1 mrd 471 millió

Ha márciusban mindent egyszerre kifizettek volna, akkor is maradt volna 1 mrd 815 millió!”

Viszontválasz “illette meg” Márki-Zayt

“SOHA NE HIGGY ANNAK, AKI KERÜLI A NYILVÁNOSSÁGOT!

Hegedűs Zoltán gyorsan reagált iménti bejegyzésemre és megismételte a közgyűlésen számtalanszor, jelenlétében is cáfolt állításait a város 2018-as anyagi helyzetéről. Nem meglepő, hogy az EMBER, AKI KAMPÁNYÁBAN ÍRÁSBAN LEHAZUDTA A VÁROS ÖSSZES ADÓSSÁGÁT, most is elhallgatta azt a közel kétmilliárdos előleget, ami miatt a városnak akkor a tartozásoknál több pénz volt a számláján – a még meg nem valósított beruházásokra kapott ELŐLEGEK, a szabálytalanul el nem különítetten kezelt uniós céltámogatások nélkül a VÁROST KONKRÉTAN NEGATÍV EGYENLEGGEL, tulajdonképpen tehát csődben VETTEM ÁT!….”

És még csak kora délután van…..

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük