Márki-Zay szerint Orbán -ha szükségét látja- pornófelvételekkel és bűnügyi aktákkal is kész zsarolni ellenzéki kollégáit - Városi Kurír

Sorting by

×

Márki-Zay szerint Orbán -ha szükségét látja- pornófelvételekkel és bűnügyi aktákkal is kész zsarolni ellenzéki kollégáit

Úgy tűnik, izgalmakban, aljasságokban, intrikákban gazdag egy év elé nézünk! Hiába, Orbániában így zajlik a választást megelőző időszak. A most regnálók foggal-körömmel  ragaszkodnak jelenlegi állásaikhoz és ahogy eddig sem, feltehetően a jövőben sem riadnak vissza a nemtelen támadásoktól. Legfeljebb majd hónapokkal később portáljaik kiadnak egy “valótlanul állítottuk…” kezdetű helyreigazítást.

Hirdetés

A jó öreg zsarolás….

Persze más eset az, amikor valós vádakat fogalmaznak meg a jelenlegi ellenzék egyes szereplőivel kapcsolatban, mert lássuk be, ez sem kizárható. Ezt persze megelőzheti a “jobb belátásra bírás” ősi eszköze, amikor ugyan titokban -és szekrényben, a jövőre nézve- maradnak a kompromittáló cuccok, azért viszont úgy kell táncolnia az érintettnek, ahogy a Fidesz-zenekar muzsikál.

Nagyinterjút adott a Telexnek Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Az interjúban többek között arról is beszélt, hogy ha nem ő nyerné az előválasztást, akkor amint eldől, hogy ki a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, támogatni fogja és kampányol majd mellette.

“Mindent meg fogok tenni, hogy olyan ember legyen a közös jelölt, aki meg tudja verni Orbánt”

Szerinte Orbán Viktor mára oda juttatta az országot, hogy az ellenzéki pártoknak egyszerű meghatározni a közös irányt, “utoljára a rendszerváltásnál volt ilyen”.

“Részletkérdés, hogy hány százalék legyen az áfa, amikor nincs meg az alapvető jogbiztonság, felrúgják a piacgazdaság szabályait, magánkézbe juttatnak iszonyatos mennyiségű állami vagyont, és a keleti diktatúrák irányába távolodunk Európától. Amikor ennyire a gödör mélyén van az ország, akkor nem lehet más az irány, csak felfelé. Hogy ez jobbra vagy balra menjen, azt később kell eldönteni, nem most”

Veszélyes elvárások….

Szerinte mindegyik párt meg tud felelni a minimum elvárásnak, “azaz a rendszerváltás iránti elkötelezettségnek”. Ugyanakkor szerinte a pártoknak vannak olyan elvárásai is, amelyek kifejezetten veszélyeztetik a rendszerváltást.

“Az ellenzéki pártok a Momentum kivételével úgy vannak vele, hogy a saját soraikban lévő hibákat és korrupciót jobb eltakarni, hogy a közös siker érdekében ne élezzük egymás között a feszültséget. Ez stratégiai hiba. A korrupt emberektől most kell megszabadulni, különben nem fognak nekünk bizalmat szavazni a választók 2022-ben”

Márki-Zay azt állítja, a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban,

és több olyan városvezetőről tudnak, akiket a Fidesz meg tudott venni. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan ellenzéki városvezetőkről, akiket korrumpált a Fidesz, úgy válaszolt:

“A korrumpálás erős kifejezés, inkább azt mondanám, hogy a Fidesz rájátszik az ellenzéki városvezetők félelmeire. Például egy megyei jogú várost vezető kollégám elment egy kormányzati hivatalba, ahol a fejlesztési források elosztásáról egyeztettek. Azt mondták neki, két út van: »vagy úgy csináljátok, mint Márki-Zay, és akkor egy fillért sem fogtok kapni, vagy nem támadjátok a kormányt, beálltok a sorba, és akkor majd csurran-cseppen valami«”.

Szerinte Orbán Viktor leváltása azon fog múlni, hogy tényleg a legalkalmasabb jelölt induljon minden körzetben.

“Ennek jelenleg komoly akadálya az, hogy a pártok megállapodása szerint az egyéni képviselői körzetekben nem lesz kétfordulós az előválasztás. Egyetlen párt ragaszkodik az egyfordulós előválasztáshoz, ezzel pedig a kormányváltást sodorja veszélybe. Mert ez nagyon könnyen eredményezheti azt, hogy a legelutasítottabb jelölt, akinek ugyanakkor van mondjuk 30 százaléknyi lojális szavazótábora, megnyeri az előválasztást, majd úgy fogjuk elbukni a körzetet a Fidesszel szemben, mint annak a rendje”

Márki-Zay azt is elmondta, nem látja annak a jelét, hogy a Fidesz esetleg párton keresztül belenyúljon az előválasztásba.

“A kollaborációs elméletekkel ellentétben én inkább attól tartok, hogy ha ötfős többsége lesz az ellenzéknek, akkor Orbán Viktor elővesz majd öt embert, akikről pornófelvételei vagy bűnügyi aktái vannak, megzsarolja ezeket az embereket, és mégis ő alakít kormányt”

Szakértői kormány a megoldás

Márki-Zay az interjúban arról is beszélt, hogy egy szakértői kormányban gondolkodik. Miniszterelnök-jelöltként fontos számára az elszámoltatás, az ügynökakták nyilvánosságra hozatala, a Fidesz kormányzásából pedig megtartaná például a családtámogatásokat, a letelepedési kötvénnyel érkezett migránsokat viszont kiutasítaná. Kormányváltás esetén Polt Péter ellen szerinte megalapozottan indíthatna eljárást a rendőrség, és azt fogja javasolni, hogy a legfőbb ügyészt ne a pártok, hanem közvetlenül a nép válassza meg.

 

orbán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Márki-Zay szerint Orbán -ha szükségét látja- pornófelvételekkel és bűnügyi aktákkal is kész zsarolni ellenzéki kollégáit

  • 2021.05.12 - 22:25
    Közvetlen hivatkozás

    Mocskos egy gazember, ha nem védenék annyira ezt a férget, már rég nem élne, elég volt ebből az eszement zsiros disznóból, reméljük jövőre eltakarodik, és ezt ö is tudja a szemét patkány !!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.