Marokkó büntetőkkel búcsúztatta Spanyolországot

A spanyol válogatott 0–0-s rendes játékidő, majd kétszer tizenöt perces hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–0-ra kikapott Marokkótól a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, ezzel nagy meglepetésre búcsúzott a tornától.

Nem meglepő módon hatalmas spanyol mezőnyfölényt hozott a mérkőzés, Luis Enrique együttese az első tizenöt percben már 80 százalékban birtokolta a labdát

Ez azonban helyzetekben nem nagyon mutatkozott meg, az első, kaput is eltaláló kísérletre például 33 percet kellett várni, s az is egy távoli lövés volt, amit Unai Simón, a spanyolok kapusa magabiztosan védett. Érdekesség, hogy a játékrész hajrájában veszélyesebben futballozott az afrikai alakulat, a spanyolok ezzel szemben egyáltalán nem találták a rést ellenfelük masszív védelmén.

Az 54. percben egy szabadrúgás után Dani Olmo tekert a tizenhatos sarkáról, Bono azonban figyelt, így ki tudta ütni a léc alá tartó labdát. A hosszabbítás hajrájában Olmo szabadrúgásánál ismét Bonónak kellett figyelnie – ezzel véget is ért a rendes játékidő, s mivel az eredményjelzőn továbbra is 0–0 állt, következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A hosszabbítás, sőt, a találkozó talán legnagyobb helyzete a 104. percben jött, amivel Marokkó el is dönthette volna a továbbjutás sorsát: Valid Seddira került ziccerbe, hét méterről próbálkozott laposan, de Simón bravúrral védett. Az utolsó pillanatokban aztán Antonio Sarabia találta el közvetlen közelről a kapufát, így nem tudta lezárni a mérkőzést.

Noha Spanyolország egészen félelmetes mennyiségű, egészen pontosan 1019(!) darab passzal fejezte be a 120 percet (a marokkóiaknál ezzel szemben ez a szám csak 304 volt), gólt nem sikerült lőnie, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

A spanyoloknál az épp a büntetőkre becserélt Sarabia egyből kapufát lőtt, Carlos Soler rögtön utána a kapusba vágta a labdát – a harmadik marokkói tizenegyest Simón hárította, utána viszont Sergio Busquets is rontott, a mindent eldöntő kísérletet aztán Asraf Hakimi bepanenkázta, amivel Marokkó kiejtette a végső sikerre is esélyes Spanyolországot, s bejutott a negyeddöntőbe.

Marokkó

FIFA labdarúgó-világbajnokság

Nyolcaddöntő:

Marokkó–Spanyolország 0–0 – 11-esekkel 3–0
Al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
Marokkó: 
Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi (Benun, 120.), Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, en-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.).
Spanyolország: 
Unai Simón – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.; Sarabia, 119.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Ansu Fati, 98.).

Forrás: M4 Sport

A brazil szamba kiütötte Dél-Koreát

Pin It on Pinterest