Marosi Beatrix tankerületi vezető harcias üzemmódban nem válaszolt az Önt képviselőnek

Mielőtt belevágnánk a történetbe tisztázzuk: Marosi Beatrix közszolga, az Ön -mi- jóvoltából és finanszírozásában jelen pillanatban tankerületi vezető, aki dönt „életről és halálról” a gyerekeinket okító tanárok ügyében. Ezek figyelembevételével érdemes olvasni az alábbiakat.

Kérdezz – nem felel… – a népszerű Fidesz-játék

Emlékeznek még Orbán Viktor válaszára, amikor egy újságíró -nem mikrofonállvány!- a közelébe került és kérdést tett fel neki az éppen aktuális ügyekről, mit válaszolt – már, ha ezt válasznak tekinthetjük?

„Ember, most jövök ki a templomból…”

Mintha a kiképzés része lenne, azóta -meg előtte is persze- több kormánypárti megszólaló – meg nem szólaló- reagált hasonlóan. Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője nem állt meg ennél, „kezébe vette” a dolgokat.

<<< Olvassa cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Miért rúgta ki a tanárokat? – hangzott el az egyszerű riporteri kérdés?

A bel-pesti tankerület vezetőjével egy ferencvárosi nyilvános rendezvényen találkozott össze a Telex újságírója, ahol Marosi meghívott vendégként köszöntőt mondott. A közszolga a portál korábban írásban elküldött kérdéseire egyszer sem reagált, így személyesen igyekeztek tőle válaszokat kapni.

Háttér

Fél éve még senki nem tudta, hogy ki Marosi Beatrix, mára azonban a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból elküldött pedagógusok kapcsán és Hadházy Ákos plágiumvádja okán ez a helyzet megváltozott.

Kiderült ugyanis, több helyen szó szerint átmásolt, de nem hivatkozott mondatok vannak a diplomamunkájában. Ezt először Ujlaki Tibor, a fővárosi Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium egyik tanára elemezte egy Facebook-posztban. Majd igazán nagy nyilvánosságot akkor kapott a történet, amikor Hadházy Ákos parlamenti képviselő a Facebookon azt írta: a tankerületi vezető diplomamunkája

„a copy-paste módszerrel szabálytalanul bemásolt szövegrészekből áll”.

A főkép illusztráció!