Maruzsa: szeptemberben iskolanyitás! – Kormány tervez, járvány végez……

Lassan augusztus van, már csak egy hónap van hátra szülőnek, gyereknek, tanerőnek arra, hogy felkészüljön a következő tanévre. Húsba vágó kérdés, hogy az online, vagy a hagyományos -szülő dolgozik, gyerek iskolába megy- változatra számíthat!

A szeptemberben induló tanévről beszélt az M1 szerda délutáni műsorában Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Nem mintha birtokában lenne a bölcsek köve, de azért jó tudni, mire készül pártunk és kormányunk.

Osztottak-szoroztak….

A kormány a szeptemberi tanévkezdés kapcsán minden eshetőségre felkészül, de azzal számol, hogy

HAGYOMÁNYOS KERETEK KÖZÖTT KEZDŐDIK MEG A TANÉV.

Ezzel arra utalt, hogy az iskolák szeptemberben a kormány jelenlegi tervei szerint és a mostani járványügyi folyamatok és várakozások szerint megnyithatnak, az oktatás fizikai formában valósul meg, nem pedig online.

Amikor viszont szükséges, ott helyi intézkedéseket fogunk bevezetni

– ezzel arra utalt az államtitkár, hogy a járványügyi folyamatokat egyedi módon elemzik és ahol észleli a gócok kialakulását, ott beavatkoznak.

Az EMMI is megmondta…..

EMMI: kormány arra készül, hogy amennyiben a járványhelyzet újabb intézkedések meghozatalát teszi szükségessé, intézményi, helyi vagy regionális szinten kezelik majd azokat. Arról is beszélt Maruzsa Zoltán, hogy az előző tanév zárásakor megvizsgálták a bukások számát és az érettségi eredményeket annak érdekében, hogy képet kapjanak arról, milyennek értékelhetik az előző évi tanulmányi eredményeket.

Összességében elmondható, hogy a bukások száma csökkent és az új rendszerben érettségire készülő diákok érettségi eredményei is hozták az előző évek átlagát – foglalta össze.

…de ha mégis…..

Amennyiben szükséges és veszélyhelyzetet kell hirdetni újra, akkor az oktatást meg tudjuk oldani a már ismert eszközökkel.

Forrás

cigireklám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük