Nagy a készülődés a filozófus szülővárosában, a Rajna-vidék-Pfalz-beli Trierben, hiszen Karl Marx születésének kétszázadik évfordulójára készülnek –  írja a The Local DE. A környékbeli városok is beszállnak a turista-kuriózum meglovagolásába, nulla eurós bankjegyeket bocsátanak ki a kommunizmus eszmeiségét megalapozó gondolkodó arcképével.

[mnky_ads id=”10553″]

- Hirdetés -

Van máááásik!

Természetesen nem maradhatnak el a kötelező ajándéktárgyak, a Karl Marx-vörösbor, a filozófus arcképével és idézeteivel ellátott bögre, a jellegzetes Marx-szakállas, a filozófus fő művét, a Tőkét tartó sárga gumikacsa.

Marx-Euro, "Tőkét" tartó kacsa, arcképes bögre, Marx-vörösbor - így ünnepel a szülőváros 1

Trier városa annyira komolyan veszi a készülődést a születésnap megünneplésébe, hogy a város egyes pontjain Marx stilizált alakjával jelennek meg a közlekedési lámpák piros és zöld árnyalatai.

Marx-Euro, "Tőkét" tartó kacsa, arcképes bögre, Marx-vörösbor - így ünnepel a szülőváros 2

Ami pedig a Marx-fejes bankjegyet illeti igencsak eltalálták a turisták ízlését, mert remekül fogy. Az első 5 000 darab kevesebb, mint egy hónap alatt elkelt, de április végéig több mint 20 000-et terveznek nyomtatni a gondolkodó arcképével ellátott pénzből. Ezt egyébként Trier hivatalos honlapjáról április végéig bárki megvásárolhatja.

[mnky_ads id=”10552″]

Rétvári sem hagyhatta szó nélkül, amúgy “magyar politikusosan” elmélkedik

“Egy tömeggyilkos eszme szülőatyját ünneplik külön bankjeggyel. A megvalósult marxizmus a világon mindenhol szenvedést, nyomort, jogfosztást és diktatúrát hozott. Erre nem büszkének kell lenni, hanem elrettentő példaként bemutatni és kegyelettel emlékezni a marxizmus milliónyi áldozatára.”

(forrás: mandiner.hu)

[mnky_ads id=”10551″]

Orbán-gyertya – világszám!

Tényleg csak megszületni volt nehéz! Elkészült a Lőrinc-persely!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét