Másfélmilliárd (1.500 közmillió) Orbán falujának, Felcsútnak turizmusfejlesztésre

Megújult a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, 300 milliárd forintos keretösszegű Kisfaludy turisztikai program honlapja, amelyen így az eddiginél is nehezebben követhető a kiosztott állami pénzek sorsa. Az új oldalon már csupán évenkénti bontásban, ömlesztett formában találhatók meg a vissza nem térítendő támogatások nyertesei – vette észre a 24.hu.

Az eddigiekkel ellentétben nem követhető nyomon,

hogy a közpénzek kedvezményezettjei melyik pályázati kiírásra jelentkeztek, egyáltalán pályázaton nyerték-e a támogatást, vagy egyedi döntéssel.

A panzió- és strandkorszerűsítésekre elnyert összegek ugyanabban a nyilvántartásban szerepelnek, mint a kikötőfejlesztések.

Guller Zoltán vezérigazgató akár milliárdokat is odaítélhet egyedül

Nyolcvan ilyen ügy áll még elbírálás előtt, de az már eldőlt,

Felcsút másfél milliárd forintot kap – az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére kapták a pénzt.

Futottak még…..

  • 475 milliós támogatást kapott a Folly Arborétum, amelynek örököse, Folly Réa az MTÜ korábbi tanácsadója volt.
  • a Blogstar médium alapítója, Csűri Ákos és üzlettársa, Németh Mihály Zsolt cége 40 milliót kapott a Káli Álom nevű turisztikai fejlesztésre, a cégnek korábban nem volt bevétele három évig.
  • nyolcmilliós támogatást kapott az a Tarányi Nonprofit Kft. is, amelybe nemrég társult be Rákay Philip népszerű NER-propagandista.
  • az idei táblázatból kimaradtak a májusban kiosztott 83 milliárd forintos szállodafejlesztési támogatás nyertesei, így például Mészáros Lőrinc 17,7 milliárddal megtámogatott vidéki Hunguest-szállói, valamint a Garancsi IstvánhozCsányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető kft. nyolcmilliárdos tihanyi hotelépítése és a NER további húzóembereinek a beruházásai.

Kapott pénzt a fideszes vezetésű Balatonfüred is kempingfejlesztésre,1,2 milliárdot,

de a teljes fejlesztés 3,2 milliárdos támogatásra és egymilliárdos önrészre épül – konferenciaközpont és mélygarázs is lenne benne. A kempinget üzemeltető cég Mészáros Lőrinchez köthető a 24.hu szerint.

Magyarnemzet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük