A „másképp nevelés” szabadsága – A kereszténységet mindenekelőtt a keresztény egyházaktól kellene megvédeni

Olvasom, hogy nagy barátunknak, s a keresztényvédelemben a legpompásabb harcostársunknak, az orosz ortodox egyháznak nem tetszik, hogy szigorúbban büntetnék a családon belüli erőszakot.

Az egyház szerint a törvény nyíltan családellenes

A családügyi, anyaság- és gyermekkorvédelmi patriarchátusi bizottság szerint a törvény „figyelmen kívül hagyja a józan ész, az igazság és az egyenlőség egyetemesen elfogadott jogi alapelveit”. Az egyház szerint a törvény nyíltan családellenes, és „sérti azoknak a jogait, akik másoktól eltérő családi életmódot folytatnak, és másképp nevelik a gyereküket.” Azt írják, ha elfogadják a törvényt, az „aláássa majd a normális családi kötelékeket, melyek kölcsönös bizalmon és tiszteleten alapulnak”.
Normális családi kötelék. Vagyis a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló verés. Keresztényi alapon, az „eltérő családi életmód alapján.” A „másképp nevelés” szabadsága alapján. A részeg ököljog alapján. A magyar keresztényvédők vak komondorai alapján.
Régóta mondom, egészen komolyan, hogy a kereszténységet mindenekelőtt a keresztény egyházaktól kellene megvédeni.

Holnap elégetlek

Viszont nem értem, hogy orosz ortodox egyházi körökben miért nem szoktak Dosztojevszkijt olvasni? Semmi mást, csak A Karamazov testvérekből a nagy inkvizítor jelenetet. Azt, ahol a nagy inkvizítor megvetően mondja Jézusnak, hogy mi, azaz az egyház elfogadtuk a kísértőtől, azaz a Sátántól „Rómát és a császár kardját, és csakis magunkat nyilvánítottuk evilági királyokká… Mert hát kik uralkodjanak az embereken, ha nem azok, akik uralkodnak a lelkiismeretükön, és akiknek kezében a kenyerük van? Mi tehát elfogadtuk a császár kardját, azzal pedig, hogy elfogadtuk, természetesen megtagadtunk téged, és őt követtük.” S a végén a nagy inkvizítor, a világi hatalommal a háta mögött ezt mondja Jézusnak: „elégetlek téged azért, mert idejöttél, hogy zavarj bennünket. Mert ha volt, aki megérdemelte a máglyánkat, akkor az te vagy. Holnap elégetlek. Dixi.”
Csak ajánlani tudom harcos keresztényvédő orosz barátainknak Dosztojevszkij remekművét.
És jut eszembe: ha nem tudnák, a mű magyar fordításban is olvasható, így semmi akadálya annak, hogy a magyar keresztényvédők és harcos egyházfik is végre elolvassák a regényt.
Dosztojevszkij remek író volt. És nem volt sem liberális, sem bolsevik, sem Soros-ügynök, sem kozmopolita. Mélyen hitt a pravoszláv vallás világot megváltó erejében.
És tudta, hogy kik jelentik a legnagyobb veszélyt a keresztény hitre.
Maguk a keresztény egyházak.

Forrás 

(A véleményrovatban megjelenő cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Gábor György filozófustól a Városi Kuríron? Ide kattints!)

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “A „másképp nevelés” szabadsága – A kereszténységet mindenekelőtt a keresztény egyházaktól kellene megvédeni

  • Avatar
    2019.12.06 - 07:15
    Közvetlen hivatkozás

    A VÉLEMÉNYEM AZ,HOGY AMIÓTA EGYHÁZZÁ SZERVEZŐDÖTT A VALLÁS,CSAK KIHASZNÁLJA AZ EMBEREK FÉLELMEIT ÉS ANYAGI ELŐNYÖKHÖZ JUTTATJA A PAPI VEZETÉST, A CÖLIBÁTUS ERRE A JÓ PÉLDA,VISZONT A PAP IS FÉRFI, NE CSODÁLKOZZUNK FERDE HAJLAMAIKON. HOL A JÓ PÉLDA ÉS A TÍZPARANCSOLAT??????

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük