Sorting by

×

Tegye fel a kezét, akit meglep a hír: máris terheléses támadást indítottak az előválasztás második fordulójának informatikai rendszere ellen

Máris terheléses támadás érte az előválasztás online rendszerét. Többen is tapasztalták, hogy akadozik az online szavazás az ellenzéki előválasztás második fordulójának első napján.

Megint jönnek?

Október 10-én reggel elindult az ellenzéki előválasztás második fordulója: így mától online és a sátrakban is bárki leadhatja a szavazatát Dobrev Klárára, vagy Márki-Zay Péterre. Viszont, ahogyan az az első fordulóban is történt, nem akadálymentes az online szavazás. A Telex több olvasója is arról számolt be, hogy amikor online szerettek volna szavazni, fennakadásokat tapasztaltak. A hiba biztosan nem ritka, ugyanis időközben a szervezők az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán is megerősítették ezt.

“Jelen pillanatokban is állandó és nagy erejű terheléses támadások alatt állunk!  Újra megcélozták az előválasztás informatikai rendszerét, különböző célpontokkal, több hullámban.

Először DoS típusú támadás érkezett komponensenként egymás után, normál felhasználástól 1-2 nagyságrenddel nagyobb terhelés.

Sátrakat, online szavazást nem érintette egyik sem, minimális lassulás volt, de szolgáltatás kiesés nem. A védelmi rendszer és az informatikusaink gyors reagálásának köszönhetően a működésünk egyelőre zavartalan.

Update: több órás erősödő és számos módszerrel végrehajtott támadás-sorozat után, fél öt tájban egyszerre 16 millió oldallekérést kaptunk, ami pár perces kiesést okozott a szavazásban. Behatolás, adatvesztés nem történt, a veszélyt sikerült elhárítani.”

Egyébként azok, akik szeretnének szavazni, jövő hét szombat estig még biztosan megtehetik akár a szavazósátrakban, akár online, ha megoldódott a probléma

– így beleszólhatnak abba, hogy ki legyen 2022-ben az ellenzék vezetője és Orbán Viktor kihívója – írta meg a Szeretlek Magyarország.

Mi jöhet még?

Egy dolog egészen biztos hallgatva a cikk írása közben Márki-Zay Péter nagygyűlését,  az elkövetkező hétben sok mindenben része lehet az előválasztás részvevőinek és lebonyolítóinak, de ezek között nem szerepel az unalom. Márki-Zay úgy viselkedik, mint a legádázabb kihívók szoktak, egyetlen labdát sem hagy a levegőben, még azokat sem, amik ott sincsenek. Ebből a szempontból Dobrev Klára még kiszámíthatatlan, hiszen

ameddig az elmúlt héten az “urak” egymást gyepálták, ő folytatta szorgos országjárását.

Már csak egy hét és kiderül mennyire lehet komolyan venni az ellenzék összefogásának nagy elhatározását.

Kapcsolódó

Megkezdődik a sz#har dobálás? – indul a második forduló

második forduló

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.