Sorting by

×

Matolcsy György menye buktatta le magukat egy fotóval – Hadházy Ákos újra akcióban…..

Hol van az megírva, hogy egy szépreményű fiatalnak albérletben kell elkezdenie párjával közös életét, mint sokunk gyerekének? Az sincs köbe vésve, hogy több generációnak kelljen egy fedél alatt laknia, amíg összeraknak annyi pénzt, hogy a fiatalok külön költözhessenek. Főleg nincs ez így, ha a szóban forgó szülő egy nemzet bankjának első embere és a történet 2022 Magyarországán zajlik…..

A kivagyiság visszavág…..

Nagy a kísértés, amikor az ember fia-lánya egyik évről a másikra újgazdaggá válik. Ebben a cipőben jár Matolcsy György MNB-elnök csemetéjének famíliája is, elhitték, hogy nekik mindent lehet, még “kanyarban előzni is”.

“Itt a bizonyíték”….

Matolcsy György fia, Ádám lakik abban az 1.300 millió (!) forintot érő palotában, amit a Nemzeti Bank alapítványa vásárolt “kutatóközpontnak”.

Matolcsy Ádámot új feleségének közösségi média fotói buktatták le :

“újra otthon”

képaláírású fotója egy olyan szobában készült, amely jellegzetes, egyedi ablakai alapján kívülről is beazonosítható.

 

A luxusvillát 2015-ben az Önök pénzéből vette a Nemzeti Bank alapítványa (leginkább abból a gigantikus nyereségből, amit a devizatartalék forintosításakor szerzett).

Néhány év múlva eladták, most papíron Matolcsy Ádám barátjának Felis nevű magántőkealapjának érdekeltségébe tartozik. Száraz István könnyen megvehette az ingatlant, mert a cége a Nemzeti Banktól rendszeresen kap milliárdos megrendeléseket kommunikációs munkákra.

Korábban “csak” a Porsche-gyűjtemény egyik darabja alapján és a baráti tulajdonos alapján lehetett sejteni, hogy ki lakik a “kutatóközpontban”. Most viszont már biztosan tudható, hogy Matolcsy Ádám használja a devizahitelesek vérén vásárolt luxus ingatlant.
Néhány hét múlva választások lesznek, ilyen egyszerű dologról is dönteni kell: jó-e nekünk, hogy Matolcsy Ádám egy kutatóközpontban lakik?”

Háttér….

1,3 milliárd forintért vásárolta meg egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett offshore-cégtől a Mátyás király út 44. szám alatti villát az MNB egyik, már Matolcsy György elnöksége idején létrehozott alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány – írja a Magyar Nemzet.

Az alapítvány saját tájékoztatása szerint a budai Várban, az Úri utca 72. szám alatti épületet is megvette bruttó egymilliárd forintért – ebben a székházukat tervezik kialakítani, míg a Mátyás király úti épületben képzési és kutatási központot, akarom mondani

“a geostratégia és a geopolitika hazai központját”

tervezik létrehozni. Az MNB eddig öt, Pallas Athéné nevű alapítványt hozott létre 160 milliárd forintból, majd további 90 milliárd forintot adott nekik ingatlanvásárlásra és felújításra. Ezektől függetlenül vették meg áron felül 18 milliárd forintért a Nyugati téri Eiffel-palotát, illetve 3,4 milliárd forintért a Lónyay-villát a Várban. (Via MNO)

Kapcsolódó

Matolcsy György menye buktatta le magukat egy fotóval - Hadházy Ákos újra akcióban.....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.