Matolcsy: Magyarországban benne van az európai kistigrissé válás lehetősége!

Magyarország számára megnyílik a lehetőség a szingapúri modell megépítésére Európában. Sőt, ahogy Szingapúrnak voltak kistigris társai, az egész V4 csoport az európai kistigrissé válás történelmi szakaszába léphet – mondta Matolcsy György a növekedés.hu.nak.

A kis piros pöttyök után…..

Az MNB-támogatott rovatban Matolcsy György arról értekezik, hogy a mostani válság után új magyar jövőképre lesz szükség. Az elmúlt hónapok világjárványából és annak kezeléséből egy alapvető következtetést a jegybankelnök máris levont:

Kelet-Ázsia jobban vizsgázik, mint a fejlett nyugati államok, az Európai Unió északi és keleti tagállamai pedig jobban kezelik az összetett egészségügyi, társadalmi és gazdasági válságot, mint a déliek.

Arccal Ázsia felé….

A jegybankelnök nem tartja tanácsosnak Kína, Japán vagy Dél-Korea sikeres mintáit célba venni, mert ami nagyban működik, nem biztos, hogy kicsiben is sikeres – így jut el Szingapúrhoz:

“miért is ne lehetne a legsikeresebb ázsiai kistigris, Szingapúr az új magyar jövőkép?“

Szingapúr titka az, hogy jöttek ugyan válságok, de a modell receptjén nem változtattak.

Javították, de nem cserélgették 4, 8 vagy 10 évenként

– hangsúlyozza Matolcsy György, aki egy személyes élményét is megosztotta a kedves, reménybeli olvasókkal:

“Szingapúr miniszterelnöke 20 évvel ezelőtt azt mondta nekem, hogy csak két színt kell jól használnotok a sikerhez: a hatalom és méltóság vörös, valamint a vagyon és gazdagság arany színét. Ők jól használták mindkettőt, most rajtunk a sor”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük