Juszt László fantáziáját beindította a Matolcsy-Orbán-aranykészlet triumvirátus!

Valamilyen teljesen ismeretlen okból napok óta úgy érzi a miniszterelnök, hogy ha már elsunnyogta a strasbourgi raportot, akkor jár-kel kicsit a fővárosban. Szerdán az ikonikus újságosnál vizitelt -ahonnan láthatólag fizetés nélkül távozott, bár valaki biztosan rendezte a cehhet, vagy visszavitte az újságokat- de előtte megszemlélte Magyarország aranykészletét.

Hoppácska…

“A pénz értékét három dolog garantálja, az arany, a jegybank és a kormány”

-szólt a kinyilatkoztatás Orbán szájából.

Valaki szólhatott volna, hogy 1971-ben megszűnt a Bretton Woods-i rendszer, ezáltal semmilyen valutának, így a dollárnak sincs arany alapja. Ehhez persze el kell jutni a közgázon a harmadikig. (forrás)

A nemzet aranya….

Orbán Viktor is posztolta a Facebookra a mai aranytartalék-megtekintésről szóló fotóit, amin a jegybankelnök Matolcsy Györggyel pózol, no meg az aranyakkal.

A sajtótájékoztatón a miniszterelnök és a Magyar Nemzeti Bank elnöke is teljes egyetértésben méltatta, hogy mekkora aranytartaléka van az országnak. Orbán köszönetet mondott a jegybankelnöknek, amiért az MNB ezt a tartalékot, fedezetet és biztonságot nyújtja az országnak. Matolcsy is viszonozta a gesztust, amikor arról beszélt, hogy a Nemzeti Bank 2018-ban a miniszterelnök stratégiai tanácsára úgy döntött, hogy megtízszerezi Magyarország aranytartalékát.

Itt jön be a képbe a Juszt-poszt!

  • “Előre meg nem hirdetett, váratlan találkozót és sajtóeseményt tartott a jegybankelnök és a miniszterelnök. Az apropóját az adta, hogy Orbán Viktor megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot. A jegybank 2018-ban a miniszterelnök stratégiai tanácsára úgy döntött, hogy megtízszerezi Magyarország aranytartalékát, majd az elmúlt évben újabb bővítésről döntöttek, így jelenleg 94,5 tonna az aranytartalék.” (Portfólió 2021. július 7.)
  • “Hirtelen zuhanni kezdett ma az aranyár, miután kiderült, hogy Venezuela eladott aranytartalékaiból. A kora délutáni órákban az 1288 dollár körüli aranyár meredeken zuhanni kezdett, rövid idő alatt 1276-ig esett az ár. Venezuelának sikerült 400 millió dollár értékben aranyat értékesítenie. Az elnök, Nicolas Maduro tehát megtalálta a módját, hogy kijátssza a blokádot.” (Privátbankár Fellegi Tamás. 2019. április 16.)
  • “Március elején két orosz repülőgép szállított aranyrudakat Venezuelából Ugandába. A becsült értéke 300 millió USD volt. Az ugandai rendőrség szóvivője, Fred Enanga megerősítette a szállítmány megérkezését Caracas-ból Entebe repülőterére. Egyes aranyrudakon rajta volt a venezuelai központi bank jele, sokról kisatírozták.” (HVG 2019. június. 18)

Ez a három hír igaz. Ami lejjebb olvasható, az a fantázia terméke!

  • Adva van egy embargó alatt álló ország, amely kénytelen messze az ár alatt megszabadulni aranytartaléka nagy részétől.
  • Van néhány ember, akik valamilyen oknál fogva komoly készpénkészlettel bírnak.
  • Mi sem egyszerűbb, mint megvenni ezt az “olcsó” aranyat, majd legalizálni – egy kevésbé szem előtt levő országban.
  • Ezt követően már csak egy olyan országot kell találni, amelyik normál piaci áron megveszi.
  • Így legalizálható egy rakat kétes eredetű pénz, s ráadásul még bejön a vételi és az eladási árak közti különbség is.

De mondom, mindez csak az én fantáziámban létezik…”

 

aranykészlet

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük