Az orbáni szokáshoz igazodva Matolcsy György jegybankelnök is kifejtette álláspontját háború-ügyben a novekedes.hu oldalon, amiből kiderül, hogy eddig ugyan mindig megszívtuk, de ha marad a regnáló, akkor most van esély…..

“El akartak temetni minket, de nem tudták, hogy magok vagyunk…”

Miért is ne lehetnénk végre egyszer győztesek egy világméretű összecsapásban, mi magyarok?

-indítja írását, majd belecsap az okfejtésbe:

“2003-ban az Amerikai Birodalom válaszolt az Európai Unió és az euró jelentette kihívásra, és elindította az új 30 éves háborút. Akik tervezték, szinte pontosan igazodtak az első harmincéves háború (1618-48) szakaszaihoz, miközben az akkori európai háború mostanra világméretűvé tágult.”

Az új 30 éves háborúban

az iraki, angol, orosz és kínai szakaszt zárhatja talán le egy békekötés 2030 körül.
Hozzáteszi: a múlt század három világháborújából a magyarok óriási veszteségekkel kerültek, most azonban biztató jövő előtt állunk, amit derékba törhetne egy világméretű tartós háború. Ezért is fontos szerinte, hogy felismerjük:

mi maradt az eredeti amerikai forgatókönyvből és mi változott?

Helyzetértékelés

  • Az egyedüli világhatalom és a többiek között minden fronton és minden lehetséges eszközzel folytatódik a küzdelem, de elkerülhetünk egy totális amerikai-kínai háborút. Amerika megértette, hogy már nem nyerheti meg, Kína sohasem akarta azt megvívni.
  • Amerika a Nyugat vezetésére összpontosít, ezt veszélyeztette a dollár helyére törekvő euro és az 500 milliós Európai Egyesült Államok felé araszoló Európa. Ez nincs többé: a Brexit, a német gazdaság meggyengülése, a francia-német tengely repedései, a V4 szövetség, az európai gazdaság globális térvesztése és technológiai lemaradása, valamint a migráció megroppantották a nyugat-európai elit világhatalmi tervét.
  • Európa politikai, gazdasági és pénzügyi hadszíntér marad, mert az új 30 éves háború nem lép át teljesen Ázsiába. Éppen a mi legnagyobb gazdasági partnereink érzik majd legerősebben a háború terheit.
  • Amerika megkísérli világháború nélkül bezárni Kínát Kelet-Ázsiába, körül venni ellenfelekkel, ezért bármilyen békekötése után is mindig kettős világ lesz: Global2 együttműködés és War2 szembenállás.

Mimagyarok mit tegyünk?

Matolcsynak persze kész válasza van: Csak a Fidesz!

Mi magyarok örülhetünk, hogy elmarad a totális háború, de részese leszünk egy elhúzódó európai válságsorozatnak. Lehetünk-e mégis nyertesek?

Csak akkor, ha mindenáron (szó szerint) megőrizzük a 2010-től felépülő siker mögötti aranyháromszöget:

  • a politikai stabilitást,
  • a pénzügyi egyensúlyt és
  • a gazdasági növekedést.

E három újkori magyar igazságból már jön a ráadás: felzárkózás Nyugat-Európához.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét