Matolcsy “viharos időben, szakadékos hegyi utakon kanyarban előzött” – 340.- forint egy Euró

Újabb hét, újabb forintgyengülés, újabb történelmi mélypont: 339,37. Úgy tűnik, hogy Matolcsy György jegybankelnök nem hazudott, amikor a héten azt mondta, kész viharos időben, szakadékos hegyi utakon kanyarban előzni – állítja Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

Megtette,

a magyar forint pedig újabb kilométerkőnek csapódott a teljes elértéktelenedés felé vezető lejtőn.

A Demokratikus Koalíció szerint Matolcsy György elvesztette az irányítást a forint felett! A DK szerint ez a vége annak, ha egy kormány hozzáértők helyett szélhámosokat ültet felelős pozíciókba. A DK szerint a forintgyengülés egyetlen hosszú távú megoldása ugyanakkor a mielőbbi euróbevezetés.

Európai magyar polgárok vagyunk, nekünk is jár, hogy ne érjen hétről-hétre kevesebbet a fizetésünk és nyugdíjunk!

-írta közleményében Molnár.

Háttér…..

2010-re a magyar gazdaság működésképtelenné vált, a 2010 és 2012 közötti lépéseket (amikor ő volt a nemzetgazdasági miniszter – a szerk.) a gazdaságtörténet az Európai Unió legsikeresebb válságkezelésének fogja tekinteni, 2013 és 2019 között pedig visszatértünk a régiós középmezőnybe – Matolcsy György ismét a novekedes.hu-n osztotta meg nézeteit.

Most azonban új időszak jön, mint írta,

2020-tól változik a terep, sőt a verseny szabályai is mások már. 2006–2012 között szakadékos vidéken, igen rossz időben kellett versenyezni, ahol elég volt egy rossz mozdulat, tehát gazdaságpolitikai döntés, és a korábbi éllovasból sereghajtó lett a magyar gazdaság….. A következő években azonban újból szakadékos hegyi utakon visz az út felfelé, viharos időkben. Elég egy rossz mozdulat, és jön a baj.

Ugyanakkor szerencsére a megoldást is tálalta egyből – amire szükség is lesz, ha be akarja tartani ígéretét, miszerint 2030-ig Magyarország a legjobb öt ország közé fog kerülni Európában fejlettségben és életminőségben, megközelíti Ausztriát és eléri uniós átlagokat –, hiszen ha valaki tisztában van

„a kanyartan és az előzés tudományának néhány szabályával”,

akkor

„a sok kanyar ellenére is sokat lehet előre lépni a versenyben”.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük