Mátrai borzaska: egy egyszerűnek tűnő étel, de mégis nagy figyelmet igényel, különösen amikor sütöd

Szinte minden vendéglő étlapján ott van a mátrai borzaska, ez is bizonyítja milyen népszerű. A háziasszonyok mégis ritkán “vetemednek” az elkészítésére. Pedig semmi boszorkányság, csak némi fegyelem és csodásan sikerül otthon is.

Hozzávalók

30dkg csirkemell

só, bors

5db burgonya

2db tojás

4ek liszt

2dl olaj

A tetejére:

4dl tejföl

2gerezd fokhagyma

5dkg reszelt sajt

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Így készül

A húst vékonyra felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. A burgonyákat közepes sajtreszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd jó alaposan kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

Ezután hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.

A húst lisztbe forgatjuk, utána a krumplis masszába.

Serpenyőben, nem túl forró olajon lassan ( a legfontosabb szabálya ennek az ételnek) kisütjük (kb. 5 perc alatt), hogy a hús és a burgonya is átsüljön.

Ha megsült, konyhai papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Tálaláskor megkenjük a húsokat fokhagymás tejföllel és rászórjuk a reszelt sajtot.

Jó étvágyat!

Recept: mindmegette.hu

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ezt kóstoltad már?

Friss!