MÁV-kalauz: a szabályzat szerint nem gond, ha két 8 évesnek csak külön kocsiban van hely! Ön szerint?

A történet megdöbbentő. 2019 Magyarországán nem elnézést kér egy MÁV alkalmazott, mert nem csatolták a vagonhoz a kocsit, amire egy család jegyet váltott, hanem kioktatja a fizető utast, hogy ez miért természetes.

Dübörgünk!

A közösségi oldalon osztotta meg egy károsult, mi történt velük:

A történet szombaton esett meg a Budapestről Kisvárdára utazott volna a bejegyzés írójának felesége és sógornője három kiskorú gyerekükkel. Amikor a vonat beérkezett az állomásra, kiderült, hogy az a vagon, ahová az előre megváltott helyjegyük szól nem létezik. Miután a kalauzhoz fordultak, hogy mi történhetett, az szenvtelenül közölte, hogy csak külön-külön tud ülőhelyet biztosítani nekik.

Azt is elmondta, hogy ezzel nincs semmi gond, hiszen a MÁV szabályzata szerint ez említésre sem méltó.

Nem csak ők jártak pórul,

sorstársuk volt egy két éves gyerekkel utazó hölgy is, akinek ugyanezt ajánlotta a rendkívül empatikus alkalmazott. Egy teljes vagonnyi ember kapta a fenti választ.

Az utazást a folyosón állva töltötték el, mert e mi szabályzatunkba nem fér bele, hogy kiskorúak felügyelet nélkül utazzanak 280 kilométert.

Félreértés ne essék, nem az a megoldás, ha a kalauzt kirúgják és mint aki jól végezte dolgát, mindent ott folytatnak a cégnél, ahol abbamaradt. Ahhoz, hogy közelítsünk Európához, fejben kell elkezdeni a melót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük