Önt mivel alázta karácsonykor a munkaadója? A MÁV-Start fejenként 1, azaz egy szem almával „támad”!

A MÁV-Start egy-egy szem almával köszöni meg a családtól távol töltött ünnepeket, és azzal a lendülettel kíván boldog új évet is! – írta a Vasutasok Demokratikus Szakszervezetének honlapja 2020 Magyarországán.

Ilyen tényleg megtörténhet?

„A Startos szolgálati helyekre az aktuális munkavállalói létszám alapján kiporciózott almaszállítmány érkezett a minap. A kartondobozhoz színes kísérőlevél is tartozott, ezeket a helyi szolgálati vezetőnek kellett megfelelően elhelyeznie (…) és hogy ez még emlékezetesebb maradjon, a kivitelezést végző művezetőnek a kompozíciót aztán le kellett fényképeznie, és elküldeni a magát szerényen csak a „MÁV-Start vezetésének” aposztrofáló feladónak.”

A felháborodás, vagy az alma az egészségesebb?

Egyes szolgálati helyeken a régi motorosok talán egy ideig még eltűnődtek azon, hogy a sok évvel ezelőtti 1500 forintos karácsonyi utalvány volt-e megalázóbb vagy ez a mostani akció, de nem kétséges, milyen eredményre jutottak.

Azért, mert nem egyedi, még felháborító!

A minap arról számoltunk be, hogy a rendőrség is hasonlóan minimalista ajándékkal kedveskedett alkalmazottainak:

Tényleg nem értem, hogy miként engedheti meg magának a regnáló, hogy a szájával azt kommunikálja, hogy hány milliárdot költ az Ön unokája kontójára felvett kölcsönből az általa oly találóan meghirdetett válsághelyzetben sportra, templomfelújításra, turizmusfejlesztésre, vadászkiállításra, Horthy-vagon helyreállításra és a többi számára létfontosságú dologra, addig megengedi magának, hogy rendőreit két szem szaloncukorral, vasutasait pedig egy szem almával alázza porig.

Mintha elhitték volna, hogy bármit megtehetnek, nem lesz következménye.

Akik ezt művelik a dolgozóikkal, azok nemcsak pökhendiek, gőgösek és érzéketlen taplók, hanem végtelenül ostobák is, mert elfelejtik, hogy a hatalom mulandó.

„Egy szem alma 365 366 napra: erős”

A VDSZSZ honlapján így fogalmaz: „munkavállalónként egy-két kiló almának már jobb optikája lett volna, hiszen abból haza is lehetne vinni, és adni a család többi tagjának is. A legjobb megoldás azonban talán mégis az lenne, ha különösebb kommunikációs csillaghullás és porhintés nélkül esetleg nem csak a téli napforduló alkalmával, hanem folyamatosan lenne gyümölcs a szolgálati helyeken. Mint mondjuk Ausztriában. Mert ha valamire, arra megtaníthatott 2020, hogy az egészség a legfontosabb.”

SZFE

3 thoughts on “Önt mivel alázta karácsonykor a munkaadója? A MÁV-Start fejenként 1, azaz egy szem almával „támad”!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük