Meccs egy még nem létező stadionban – Lányok, fiúk, legyetek résen!

A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár a rádióban a főpolgármester és a ferencvárosi önkormányzat feltételeiről az Atlétikai Stadionnal kapcsolatban:

“Együttműködő felek között a ‘feltételek’ szó kevéssé barátságos megfogalmazás, beszéljünk inkább javaslatokról.”

Még az a szerencse,

hogy a minden egyeztetés nélkül benyújtott vicsorgó bosszútörvények, pl. az építési engedélyeztetés megvonása az önkormányzatoktól viszont roppant barátságosnak számítanak együttműködő felek között.

Az is tanulságos, hogyan próbálják Baranyit és Karácsonyt egymás ellen kijátszani. Tényleg azt hiszik, hogy mindenki hülye. Az államtitkár nagyon vigyáz, hogy Karácsonyt ne is említse, (az ennek nyilván be nem dőlő) Baranyi Krisztinát viszont megsimogatja, a feltételcsomagot következetesen

“Baranyi-tervnek”

nevezi, és támogatásáról biztosítja. Ami a kerületen túlmutató feltétel, pl. a fővárosi egészségügyre szánt 50 milliárd, arról csak annyit mond, hogy a kormány már eddig is kitette a lelkét a budapestiek egészségéért, és máris annyi CT van, mint égen a csillag. (Nem tudom, próbált-e már hetekig, hónapokig sorban állni nem fizetős CT vizsgálatért, zötyögtették-e egyik kórházból a másikba, ahol talán működik egy készülék. Nálunk egymillió lakosra 9-10 Tb-finanszírozott CT jut, a szlovákoknál, lengyeleknél, cseheknél a duplája, de Romániában is több.)

Gulyás kedd d.u. már a teljes,

5 pontos -fővárosi és kerületi- feltételcsomag teljesítését meglebegteti, de ő is csak

“javaslatokról”

beszél, hogy lesz-e kormányhatározat, azt elkeni. És hát sajnos, Orbán már csinált hülyét Gulyásból épp budapesti ügyekben.

Nem tudom, a szerdai fővárosi közgyűlés milyen garanciális elemeket tervez

a feltételek teljesítéséhez rendelni, de nem ártana arra is felkészülni, hogy a kormánynak B terve is lehet. Például a kerületek fővárosról való leszalámizásáról, képviselők átcsábításáról, kerületi többségek leapasztásáról, újabb szemét törvények beterjesztéséről.

Békepárti vagyok, örülök, ha fegyverszünet van. De azért ilyenkor is őröket szoktak a bástyákra állítani: figyeljék, nem jön-e máshonnan támadás. Lányok, fiúk, legyetek résen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük