Koronavírus fertőzés, egy teljes mecseknádasdi család esett áldozatul

A koronavírus olykor a legváratlanabb helyeken támad, most egy baranyai községben, a főleg svábok lakta Mecseknádasdon ütötte fel a fejét egy öt fős család minden tagját megfertőzve.

Külföldre is elvitték a koronavírust?

Egy ötfős család fertőződött meg koronavírussal a Baranya megyei Mecseknádasdon. Az ATV Híradója úgy tudja, Horvátországban nyaraltak, de nem ott fertőződtek meg.

Már a nyaralás előtt is hordozhatta a vírust a család legidősebb tagja, akit azóta kórházba kellett vinni. Nála jelentkeztek elsőként a fertőzés tünetei. A család többi tagjánál is pozitív lett a teszt, de ők tünetmentesek, így házi karanténban vannak.

Hírözön>>>>>>>>

Ugrott a búcsú

A polgármester azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be a faluban, így például elmarad az augusztus 20-i búcsú. Kraszné Auth Szilvia híradónknak azt mondta: az első megbetegedést követően – óvintézkedésként – azonnal lezárta és látogatási tilalmat rendelt el az idősek otthonában, ahol egyelőre nincs fertőzött.

koronavírus

„A lakosság figyelmét felhívtuk, hogy a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban maradéktalanul tartsák be a járványügyi előírásokat, másfél méteres távolságtartást, maszkhasználatot, illetve sűrű fertőtlenítést”

– nyilatkozta a polgármester.

Ne hagyja átverni magát!

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük