Meddig bírják a csomagszállítók az iramot? – Beindult a vásárlás-őrület!

Közeleg a december, rengetegen törjük a fejünket, hogy minek örülnének szeretteink, de olyan megoldást keresünk, ami nem borítja fel teljesen a költségvetésünket. A pandémia miatt tömegesen választjuk az interneten való rendelést, amit a csomagszállító cégek szállítanak házhoz, amíg tudják.

Meddig bírják?

Egyszerre kell megbirkóznia a csomagszállító cégeknek az ünnepi szezonnal és az online vásárlások növekedése miatt amúgy is egyre nagyobb forgalommal – írta a hirado.hu kedden. A cikkben felidézték, hogy a Magyar Posta adatai szerint áprilisban 30 százalékkal több csomagot kézbesítettek a tervezettnél.

Az év egészében csaknem 20 százalékkal lehet több a csomag, mint tavaly volt, a mennyiséget azonban jelentősen befolyásolhatják a korlátozó intézkedések.

-nyilatkozta Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

A csomagszállítással foglalkozó GLS Hungary ügyvezetője, Farkas Gergely úgy fogalmazott:

a csomagpiac gyorsabban nő, mint a korábbi években.

Tavasszal minden csomagszállító cég kiugró forgalmat tapasztalt, ám a korlátozások feloldását követően a növekedés mértéke csökkent. Farkas Gergely hozzátette: mivel most nincsenek boltbezárások, a növekedés üteme elmarad a tavaszitól. Ugyanakkor kijelentette,

az ünnepek előtti időszak sikere nagyban függ attól is, milyen óvintézkedésekre lehet számítani.

<<< Friss hírek! >>>

Amennyiben néhány más európai országhoz hasonlóan Magyarországon is be kell zárniuk a boltoknak,

várható, hogy a csomagszám-növekedés robbanásszerű lesz, túlterheli az összes csomagszállítást végző céget, csúszásokat okozva a kézbesítésben

– mondta.

A UPS-nél a hirado.hu kérdésére úgy válaszoltak:

a kiszállítások szervezésével törekszenek arra, hogy a megnövekedő csomagforgalom idején is biztosítani tudják a megszokott szolgáltatási színvonalat.

A UPS és nagyobb ügyfelei olyan stratégiákat dolgoztak ki, amelyek révén a csomagküldési igényeket és a szállítási kapacitásokat a csúcspontok és a kevésbé terhelt időszakok között egyenletesen tudják megosztani – írja a hirado.hu.

Titanic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük