Médianéző Központ: a kormánynak nincs jobboldali ellenzéke, tehát a Kurucinfo balliberális portál

Nem vicc, a címben szereplő állítás egy médiaelemző cég vezetőjének indoklása arra, hogy miként fordulhat elő, hogy a Kurucinfo egy kalapba került az Azonnali, a Magyar Hang, a Válasz Online és a Nők Lapja portálokkal, mint balliberális médiumok.

Balliberális túlsúly – viccelődik a Médianéző Központ

Honlapjuk szerint önmeghatározásuk: a Médianéző Központ küldetése a magyar és nemzetközi médiavilág hazai adattrösztjének megteremtése.

A Központ nem titkolt célja, hogy megtörje a hazai és nemzetközi médiaviszonyok eddigi értelmezésmonopóliumát és adatok mentén megismerje, majd a nyilvánosság számára érthető módon elemezze a média világának működését.

Ön szerint sikerült?

Állítás: az Azonnali, a Magyar Hang, a Válasz Online vagy épp a Nők Lapja és a Kurucinfó balliberális médiumok.

Indoklás: Boros Bánk Levente, a kormányzatnak évi nettó 1,3 milliárd forintért sajtót figyelő Médianéző Központ igazgatója ezt válaszolta az Azonnali megkeresésére, miszerint

milyen módszertani kritériumok alapján lett balliberális médiafelületnek elkönyvelve a Válasz Online, a Magyar Hang, az Azonnali, a politikamentes Nők Lapja vagy éppen a Kurucinfó:

„Magyarországon nem létezik »független« médium,

különösen igaz ez a közélettel, politikával foglalkozó sajtótermékekre.

Tartalomelemzéssel, a szerzők munkásságának ismeretével vagy a tulajdonosok, finanszírozók, sőt adott esetben egyértelmű pártkötődés beazonosításával jól elhelyezhető valamennyi médium a politikai térben.

Minthogy a jelenlegi kormánynak nincs jobboldali

(nemzeti/konzervatív/kereszténydemokrata – ezen fogalmak szinonimaként itt felcserélhetőek) ellenzéke, így bármely sajtótermék, amely »ellenzékiként«, »kormányellenesként« lenne beazonosítható, egyértelműen besorolható a balliberális kategóriába – ahogy a Jobbik is nemzeti radikálisból Gyurcsánnyal együttműködő párttá vált, így része lett a balliberális oldalnak.

Azt a médiafelületet pedig, amely a Lehet Más a Politika nevet viselő párt elnökségi titkárának érdekeltségi körébe tartozik, ab ovo nem sorolhatunk máshová, mint a balliberális oldalra.”

A Nők Lapja miért?

Boros Bánk Levente a nemrég indult fizetőkapus noklapja.hu két napja megjelent véleménycikkét hozta fel példaként. A cikk kiáll a Meseország mindenkié című mesekönyv mellett, amelyet nemrég egy sajtótájékoztatón a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, Dúró Dóra konkrétan ledarált egy iratsemmisítőn. A könyvet „homoszexuális propagadának” minősítette, majd később azt nyilatkozta, hogy amúgy csak futólag olvasta azt.

Boros Bánk Levente szerint

a Nők Lapján megjelent cikk szerzőjének könyvmegsemmisítés elleni, tolerancia melletti érvelése miatt lett balliberális a női hetilap.

  • „Ad1) ezek a megállapítások nem jelennének meg egy keresztény-konzervatív sajtótermékben és fordítva.
  • ad2) amely sajtótermék – figyelembe véve különösen a téma utóbbi napokban kapott politikai fel- és visszhangját – megjelenteti ezt az (vagy ehhez hasonló tartalmú) írást, minden további nélkül minősíthető balliberálisnak.”

Nem vitás, Boros Bánk Levente megdolgozik a fizetéséért!

Forrás

Fővárosi Közgyűlésen

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük