Ugyanolyan gyalázatos, erőszakkal átvert, tűrhetetlen, mint a Szabadság téri iszonyat és a Nagy Imre-szobor elhurcolása, a helyére tervezett „Nemzeti Vértanúk Emlékművének” felállítása.

Nincs „nemzeti összetartozás”, és annak legfőbb akadálya éppen a Fidesz.

Nincs olyan, hogy „nemzeti vértanúk”, ha kereszténykedő ájtatossággal kirekesztik a fehérterror áldozatait, és nem számítják közéjük a holokauszt mártírjait. De ha volna, „visszaállítani” szándékozott „emlékművük” minden ép ízlésű ember számára elfogadhatatlan, mi több: hányingert keltően undorító és hibbant.

- Hirdetés -

Ez az emlékezetpolitika az új, központi Trianon-emlékművel ugyanannyira Európa-ellenes, mint a fentebb említettek; s persze a Fidesz egész politikája; hazug módon szándékozik föltépni régi sebeket – olyanokat is, amelyek józan fővel nem is tarthatók sebeknek.

Ugyanolyan erőszakos, minden egyeztetést mellőző eljárással akarják megépíteni, mint a két említett gyalázatot, és persze annyi mást ebben az országban.

Horthysta ocsmányságok

Egy „emlékmű” – esztétikailag minősíthetetlen – a Szabadság téren hazudik történelmünkről; a Nagy Imre-szobor helyére pedig egy másik piszkos hazugságot hirdető, kirekesztő, horthysta ocsmányságot akarnak felállítani. Az az emlékmű olyan silány, hogy az ember nem is érti, kik és milyen alapon pártolhatják. El nem tudom képzelni, hogy legyen olyan szakember, aki támogatja annak az otromba-ormótlan szörnyűségnek a felállítását.

 

Mi az ördög történt Wachsler Tamással?! Kizártnak gondolom, hogy ennyire elveszítette volna – nem a politikai tisztánlátását, az régen nincs neki – az ízlését?!

Persze, ez a kérdés nem igazán fontos: tudjuk, nincs olyan aljas, erőszakos elképzelés, amelynek megvalósítására ne akadna jelentkező. De a Belváros teljes átformálása, szabadtéri horthysta emlékhellyé alakítása talán mégiscsak tűrhetetlen…

Fölépítették a Rokonok és a Puszták népe világát

Azt persze belátom, hogy az eszelősként viselkedő hatalom szempontjából mindez teljesen logikus. Annyi mindent megcsináltak már, annyi pofátlan, undorító erőszakot követtek el – mégpedig büntetlenül –, hogy azt hihetik, befejezhetik művüket, illetve most már tényleg bármit megcsinálhatnak. Eltakaríthatnak mindent, egyetemeket, Akadémiát, bármit – és helyükbe fölhúzhatják a maguk hazug, rabló, nemzetikeresztény „Magyarországát”.

Fölépítették a Rokonok világát: milliárdos „pajtikáim” között élünk, akik röhögnek rajtunk. Úgy basáskodnak, hogy Döbrögi hozzájuk képest barátságos és toleráns úriember volt…

És – kétségtelenül bizonyos előzmények után – megteremtették a Rokonok világának ellenpontját, a Puszták népét. „Polgármesterek”, haverok parancsolnak több százezernyi nyomorultnak, napjaink cselédjeinek. Őket mint állatot terelni értik, hogy válasszon bölcs honatyát.

Ezt a birodalmat biztonsági embereknek nevezett kopaszok, hasonlók védik tőlünk.

És a társadalom jobbik része, talán többsége, öntudatlanul tűr.

Ama „jobbik rész” érzéketlennek mutatkozik a nagyon is fontos szimbólumok iránt – vagy legalábbis hagyta, hogy a Fidesz elbitorolja tőle azt is, ami az övé volt: Táncsicsot, Eötvös Józsefet stb. És hagyta, hogy az országot telerakják a Fidesz horthysta – hiszen mi máshoz nyúlhatna a maffia? – jelképeivel.

Nézzünk rá például a Trianon-emlékművek hihetetlen sokaságára, és mondjuk már ki, hogy elég volt!

Gondolkodjunk már el: vajon mi az oka, hogy ezen emlékművek döntő többsége (hogy szerényen, megengedően fogalmazzak) semmilyen esztétikai értéket nem képvisel, hogy szinte valamennyi „nemzeti giccs”?! Nem arról van-e szó, hogy amit kifejeznek, az hamis, hazug, ostoba, sérelmeket ápolgató..? Részben valós sérelmeket – természetesen –, de Trianon a maga egészében semmiképpen sem igazságtalanul okozott sérelem! És mi lehetne a kínálkozó megoldás, ha nem az Európai Unió?!

Azt mondtam fentebb, hogy erőszakot követnek el a társadalom nagyobb része ellen. Nem vagyok biztos abban, hogy igazam van: hol az erőteljes ellenállás, amelyet erőszaknak kellene letörnie?

Hol a határozottan tiltakozó ellenzék?!

Korábbi posztjaimban nagyjából mindent elmondtam, itt és itt. Csak ismételni tudom magamat:

Amit a Fidesz művel, Trianonnal és mással is, az magyar- és Európa-ellenes.  Felvilágosodás- és demokráciaellenes. El ne felejtsem: keresztényellenes is.

Ha ez a hatalom ellenállás nélkül mindent megtehet, velünk fog maradni minden, hosszú ideig. Európa szemétdombja lehetünk emiatt – ha még nem volnánk az. Ha nem tűrnek meg minket, jól teszik, önvédelemből teszik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét