Még ilyet! Decemberi április?

Egyre bolondabb az időjárásunk. Úgy tűnik, lassan megszűnnek az évszakok és mindig olyan idő lesz, amit a legkevésbé várunk. Most éppen a decemberi hangulatot árasztó vastag hótakaró helyett ránk köszönt a szeszélyes és bolondos április.

Lássuk a hétvége ígéretét!

Péntek délután északkelet felé távozik egy gyenge, szemerkélő esőket adó csapadékmező, miközben délnyugat felől vékonyodik, itt-ott, főként a déli országrészben fel is szakadozik a felhőtakaró, rövid időszakokra kisüthet a nap is. A délután második felében, nyugat felől újra vastagodó felhőzet húzódik hazánk fölé, majd késő délutántól, a nyugati országrészt újabb csapadékmező éri el és egyre többfelé ered el az eső a Dunántúlon. Az Alpokalján, a hegyekben vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat.

Éjszaka északira fordul, a Dunántúlon megerősödik a szél. A Dunántúlon kiadós eső esik. A középső országrészben inkább csak szemerkélés, kisebb esők fordulnak elő, míg keleten nem valószínű csapadék. A Tiszántúl felett kissé szakadozottabbá válhat a felhőtakaró.

Szombat reggel, a Dunántúlon és északon eshet az eső, de egyre gyengébb, inkább csak szemerkélő eső valószínű. Eközben a délkeleti, keleti országrészben szakadozottabb felhőzet mellett a nap is előbújhat. Nyugaton élénk, olykor erős lökések kísérhetik az északi szelet, másutt gyenge légmozgásra van kilátás.

Napközben kelet felé mozog a csapadéksáv, de már csak szitáló, gyenge eső valószínű belőle. Az északi hegyekben lehet hószállingózás. Nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon várhatóan már déltájban kisüt a nap. Délután a középső országrész fölött is szakadozik a felhőtakaró, míg a Tiszántúlon ekkor még borongós idő ígérkezik itt-ott szitálással. Délnyugatira fordul, zömében gyenge lesz a légmozgás, északnyugaton lehetnek élénkebb széllökések.

Éjszaka országszerte lecsökken a felhőzet, változóan csillagfényes-szakadozottan felhő égbolt várható. Legyengül a légmozgás, fokozódik a párásság, nő a ködhajlam.

A folytatásban

Vasárnap reggel északon és nyugaton még zömmel felhős, illetve párás, foltokban ködös idő ígérkezik, miközben délen már valószínűleg kisüt a nap. Napközben a kezdetben felhősebb, párásabb tájakon is vékonyodik, szakadozik várhatóan a felhőtakaró. Hosszabb-rövidebb napos időszakokban országszerte lehet bízni a nap folyamán. Délen élénk déli szél és kifejezetten enyhe idő ígérkezik.

Hétfőn, kedden, szerdán változó vastagságú felhőzet mellett, délnyugaton, nyugaton több, északkeleten, keleten kevesebb, szűrtebb napsütésben lehet bízni. A Dunántúlon élénk, olykor erős délies szél, míg keleten gyenge légmozgás és párásság, makacs ködfoltok lesznek inkább jellemzők.

Csütörtökön, pénteken előreláthatólag kissé mérséklődik az enyheség, változékonyabbra fordul az időjárás. A párásság mellett erősebb felhősödések és némi csapadék is érkezhet térségünkbe.

Közlekedés meteorológia

Pénteken, délelőtt keleten, északkeleten, majd délutántól délnyugat felől terjeszkedő esőzés nehezíti a közlekedést.

Forrás: Eumet

Alig több, mint egy hete:

megoszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük