BanánköztársaságKerítésen innen

Még jó, hogy méregdrága a gyümölcs, képzeld mekkora lenne a cukorhiány, ha futná befőzésre!

Még jó, hogy méregdrága a gyümölcs, képzeld mekkora lenne a cukorhiány, ha futná befőzésre!

A hiper-szuperek szerint nincs országos cukorhiány, amit tapasztal a “kedves cukrot venni akaró polgár” az átmeneti készlethiány, ami a befőzés-idény miatt alakult ki. Szóval kedveseim: tessenek jókor menni a jó helyre, ne össze-vissza kolbászolni és kelteni a hangulatot!

Szokjunk hozzá?

A szakmabeliek szerint pánikra nincs ok, sőt, a vásárlóknak meg kell barátkozniuk azzal a gondolattal, hogy a jövőben akár egyre több termék kapcsán hozzá kell majd szokniuk a készletezési gondokhoz.

-írta a Pénzcentrum. Volt, aki csak a 3-4. boltban talált magának árut, de kisebb településekről hallani olyanról is, hogy a településhatárt átlépve, csak más falvakban találtak cukrot a vásárlók. A probléma a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken is megfigyelhető. Ha van is cukor, gyorsan elkapkodják, ezért könnyen előfordulhat az, hogy ha valaki éppen cukrot vásárolna, már csak üres polcokat talál.

Ne spájzolj, magyar!

Kivétel nélküli vásárlási korlátozásokat vezettek be többek között a cukorra is. a legtöbb áruház, úgy mint például a Spar, Lidl, Tesco, Penny, Auchan 5 kg-ban határozta meg a maximálisan egy vásárlással vásárolható cukor mennyiségét. a Príma online felületén házhoz rendelés esetén csupán egyetlen kilogramm cukrot lehet berakni a bevásárlókosarunkba. A másik “véglet” viszont az Aldi, ahol május óta 10 kg-ben van maximalizálva az egy személy által megvásárolható cukormennyiség.

Befőzés-idény, ami “váratlanul” támad?

Köztudott évszázadok óta, hogy a háziasszonyok nyáron befőznek. Ebben nincs semmi újdonság csakúgy, mint, hogy télen esik a hó és azt a folyamatosan meglepődő erre hivatott és ezért fizetett illetékeseknek el kell(ene) takarítani. Igen ám, de idén történt valami:

olyan drága a zöldség-gyümölcs, hogy csak a legjobban eleresztettek és a legelhivatottabbak élnek a befőzés lehetőségével, amiből következik, hogy ha nincs dunszt, nem kell annyi cukor!

Lesz ez még így sem?

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint jelenleg igencsak sajátos állapotok uralkodnak mind a világban, mind a kiskereskedelemben. Emiatt pedig

könnyen előfordulhat, hogy 1-1 cikkelemből átmeneti hiány alakul ki.

“Általánosságban arról van szó, hogy például a gyártásban bármilyen hiány, legyen szó csomagolóanyagról, kupakról vagy bármiről, ha nem áll rendelkezésre, akkor bizony a szállítás is csúszhat. Ez pedig a fogyasztási út legvégén a vásárlónak úgy válik láthatóvá, hogy bizonyos termékek esetében üresek a polcok. Én azt mondom, hogy esetenként egyes cikkelemek hiányozhatnak az egyes boltok polcairól például különböző ellátási láncbéli nehézség miatt. És ha valaki például úgy tapasztalja, hogy nincs egy adott boltban cukor, akkor az valószínűleg éppen egy ilyen hullámnak köszönhető. Úgy gondolom azonban, hogyha az egyik boltban nincs is cukor, akkor a vásárló a bolt környékén biztosan fog találni olyan másik boltot, ahol tud majd vásárolni a szóban forgó termékből – hívta fel a vásárlók figyelmét az OKSZ főtitkára.

Friss híreink!

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Comment here