Még mindig Cegléden vannak a migránsnak nézett szaudi rendőrök

A múlt héten országosan nagy vihart kavart, hogy Cegléden migránsnak néztek turistákat. Mint kiderült, az arab férfiak nem turisták és nem is migránsok, hanem rendőrök és határőrök, akik három hétig vesznek részt egy rendőrkutyás képzésen.

Állítólag a szálláshely környékén is megijedtek a szomszédok.

Volt, aki átment a szálláshelyre, hogy küldjék haza a „migránsokat”.

A szálláshely tulajdonosai elmagyarázták a szomszédoknak, hogy hivatalosan vannak itt, útlevéllel, vízummal három hetet. Ezalatt időnként a szülők is meglátogatják a fiúkat.

Sőt, a tervek szerint a három hét leteltével újabb csoport érkezik majd, szintén kutyaidomítást tanulni Ceglédre. Az eset pikantériája, hogy a szaúdi fiatalok éppen azért jönnek tanulni hozzánk, mert a terrorizmustól való határvédelemben hasznosítanák a tanultakat.

Tolmácsuk megerősítette, hogy a 12 szaúdi fiatal kutyás kiképzésen vesz részt. 

Szaúd-Arábiából érkezett huszonéves fiatalokról van szó, akik mindenhova együtt mennek. Egy tolmács is velük van állandóan. Voltak Budapesten is városlátogatáson, meg Cegléden is.

Arról nincs hír, hogy a szaúdi vendégeknek mi a véleményük a magyaros vendégszeretetről, mit szólnak a migráncsozáshoz és a kék plakátokhoz.

(Forrás: cegledipanorama.hu, Propeller)

Egy hozzászólás itt: “Még mindig Cegléden vannak a migránsnak nézett szaudi rendőrök

 • 2018.01.16 - 10:26
  Közvetlen hivatkozás

  Tisztelt szerkesztők! A Ceglédi Panoráma nem adott engedélyt a jogtulajdonunkban álló fotó újraközlésére. A fotó ára 14.800 Ft, amit a Panoráma Média Kft. OTP 11742025-29908048 számlaszámára tudnak kifizetni. Kizárólag ebben az esetben használhatják. Ha nem kívánják tőlünk megvásárolni, kérjük, azonnal távolítsák el az oldalról!

  Az 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról kimondja, hogy a szerző határoz arról, hogy műve nyilvánosságra hozható-e. (2) A mű nyilvánosságra hozatala előtt annak lényeges tartalmáról csak a szerző hozzájárulásával szabad a nyilvánosság számára tájékoztatást adni.

  16. § (1)16 A szerzői jogi védelem alapján a szerzőnek kizárólagos joga van a mű egészének vagy valamely azonosítható részének anyagi formában és nem anyagi formában történő bármilyen felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére. E törvény eltérő rendelkezése hiányában a felhasználásra engedély felhasználási szerződéssel szerezhető. (3) A szerzőt megilleti a műben szereplő jellegzetes és eredeti alak kereskedelmi hasznosításának és az ilyen hasznosítás engedélyezésének kizárólagos joga is.

  (4) Ha e törvény másképp nem rendelkezik, a szerzőt a mű felhasználására adott engedély fejében díjazás illeti meg, amelynek – eltérő megállapodás hiányában – a felhasználáshoz kapcsolódó bevétellel kell arányban állnia. A díjazásról a jogosult csak kifejezett nyilatkozattal mondhat le. Ha a törvény a felhasználási szerződés érvényességét megszabott alakhoz köti, a díjazásról való lemondás is csak a megszabott alakban érvényes.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük