Még mindig Gyurcsány a hibás mindenért - miután sikerült magát az ördögöt megfesteni, vele hoznak összefüggésbe minden politikai ellenfelet - Városi Kurír

Sorting by

×

Még mindig Gyurcsány a hibás mindenért – miután sikerült magát az ördögöt megfesteni, vele hoznak összefüggésbe minden politikai ellenfelet

Jót tenne a baloldalnak, ha visszavonulna Gyurcsány, aki tökéletes céltáblaként kínálja magát a Fidesznek. A személyére épített kormányzati kampány viszont csak a saját tábor tüzelésére jó. A hvg360º cikkének ezzel a megállapításával  nagyon sokan vitáznának.

Hirdetés

Orbán nem szabadul

“Gyurcsány a főnök a másik oldalon, ezzel az emberrel harcolok, nem tudom ezt egyszerűbben és udvariasabban mondani.”

– ezekkel a szavakkal emelte miniszterelnöki szintre a gyurcsányozást Orbán Viktor. Szerinte a főpolgármester háta mögött szinte újjáalakult a Gyurcsány-kormány. Az őszödi beszédről pedig azt mondta:

„Én is küszködöm a kérdéssel, hogy most akkor 15 éve volt, most már nézzünk inkább előre, de (…) azok még mindig itt vannak, ismét kormányozni akarnak.”

Ahogy a szavakból is kitűnik, a küszködés csak retorikai fordulat, valójában kész a kormányzati kommunikáció a következő fél évre. Az utcai erőszakba torkollt október 23-ai események 15. évfordulójáig, sőt a tavaszi választásokig a Fidesz mindent a múltidézésre fog felhasználni. Orbán számára 2006-ban a politikai túlélését jelentette a beszéd, most az újraválasztását reméli tőle.

Az ötlet egyszerű

Miután sikerült magát az ördögöt megfesteni, vele hoznak összefüggésbe minden politikai ellenfelet. Karácsony Gergelyből így lesz báb az új Gyurcsány-kormány élén, a miniszterelnököt a parlamentben zavarba hozó Jakab Péter Jobbik-elnökből pedig Gyurcsány csörgősipkás bohóca.

Gyurcsány a hibás mindenért

De vajon hogyan lehet őt főgonoszként fenntartani 15 évig? Hogyan lehet most is ő a Fidesz legerősebb kampányfegyvere a választásokra egységfrontban készülő ellenzékkel szemben?

„Ennek valójában Gyurcsány Ferenc önreflexivitásának hiánya az oka, hiszen soha nem kért bocsánatot 2006-os tevékenységéért, kormányzati hibájáért, soha nem bűnhődött érte, vagy nem vonult vissza”

– mondja Forgács Bálint nyelvpszichológus. Szerinte az ő jelenléte a politikai térben még nagyon sokáig támadási felületet fog szolgáltatni. Csizmadia Ervin politológus korábban azt írta:

„Észlelni kellett volna, hogy a beszédből kiragadott részek alkalmasak egy vezető erkölcsi integritásának lenullázására.”

Böcskei Balázs, az Idea intézet kutatási igazgatója szerint:

Annyira kisszámú az a középre húzó csoport, vagyis a Fidesz és a baloldal árvái, akik rezonálnak a Gyurcsány-kérdésre, hogy a pártok nem is fektetnek sok erőfeszítést a megnyerésükbe.

(Kíváncsi a téma teljes kibontására? Olvassa el a teljes cikket a hvg. 360º oldalán!)

Nincs konklúzió

“Gyurcsány ügyben” -ahogy más kérdésekben sem- természetesen csak illúzió a teljes igazság, annak birtoklását csak a legelfogultabb megszólalók hiszik a magukénak, így a fenti cikk is csak egy a sok hasonló témájú közül, ám a megszólaltatottak névsora mindenképpen izgalmassá teheti, különösen nem egészen egy évvel a választások előtt.

Kapcsolódó

 

Gyurcsány

 

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.06.03 - 11:26
  Közvetlen hivatkozás

  A fide$$, személy szerint orbánviktor olyannyira be van sz@rva Gyurcsánytól, hogy az már több mint nevetséges = szánalmas!

  Válasz
 • 2021.06.03 - 11:34
  Közvetlen hivatkozás

  Nagyon szegény ez a fidesz propaganda, csak ennyit tudtok, idióta patkányok, 11 év után ez a lemez már nagyon kopott, annyira mint a ti mocskos becsületetek– , aljas tolvaj férgek, ha Gyurcsány annak idején meg is mondta mit tett,( nem volt szép) ahhoz ti nagyon kevesek vagytok, hazudtok állandóan és mindig más a hibás, beteg pedofil, meleg, szex- pénz éhes pióca banda—nagyon félhettek Gyurcsánytól ha ennyire be kell piszkolni, de annyira primitiv ez a nagy erölködés,, pláne zsiros muzsikus cigánytól

  Válasz
 • 2021.06.03 - 13:08
  Közvetlen hivatkozás

  Már az Orbánozást, Orbánnét,Kövérezést kellene elkezdeni, mert ez már szerintem -aki ismeri az előzményeket- senkit nem érdekel. Lassan minden kapaszkodó kiesik a kezükből. Ha bölcsek lennének, hallgatnának. Kövérnek a torkán kellene lenyomni a bajszát, hogy egy ideig ne szólaljon meg!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.