Még mindig hiába keresik Miss Röfit és a többieket

A Muppet Show legismertebb szereplője Breki, a konferanszié. Eredeti otthona Amerika, a nagyváros, nem a dzsungel. Amikor azonban egy dél-amerikai őserdőből előkerült Breki, valóságos Muppet-láz tört ki. De hol bujkálnak a többiek?

A Muppet Show-rajongók lelkesen fogadták a hírt

A közép-amerikai esőerdőkben sok üvegbékaféle él. Hosszú évtizedekig nem került elő újabb faj, amikor néhány évvel ezelőtt Costa Rica és Panama határán egy szokatlan színű új üvegbékát fedeztek fel. A Hyalinobatrachium dianae megszólalásig hasonlít a Muppet Show konferansziéjához, Brekihez.

Az üvegbékát Brian Kubicki, Stanley Salazar és Robert Puschendorf fedezte fel 400 – 800 méter magasan a hegyekben. A Hyalinobatrachium dianae nevet a vezető tudós, Brian Kubicki adta az anyja, Janet Diane Kubicki után. Az állaton a legszembetűnőbb a két nagy fehér szem, amellyel pont úgy néz ki, mint a híres sorozat szereplője.

A felfedezés természetesen a tudományos körökön kívül is hatalmas hullámokat vert, ennek hatására akkoriban a Disney is kiadott egy közleményt, amelyben Breki megerősítette: az unokatestvére került elő a dzsungelből. Anyukáik testvérek voltak…

A kezdeti lelkesedés azonban mára lelohadóban van. Minden új nap, amely anélkül telik el, hogy bejelentenék a Muppet-show további szereplőinek felbukkanását, csökkenti a reményt, hogy a teljes show dzsungelbe költözésére bizonyítékot találjunk.

Miss Röfi, Topi mackó, Gonzo, Crazy Harry, Telly Monster és ti, többiek! Hol bujkáltok? Breki már türelmetlenül vár.

Forrás: NatGeo/ Discovery Twitter/PBS.org

Még egy kis hétvégi vidámság

Bréking! Szökésben a Soroshoz köthető nagytestű!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük