Még mondjuk, hogy a tanárképzésre nem figyel „valakik pártja és kormánya”! – 120 órás fegyveres kiképzés a Honvéd Kadét Program Pedagógusképző tanfolyamán!

Szánom-bánom, hogy mi is felültünk annak a feltehetően „libsi-Soros-Gyurcsány-Karácsony-LMBTQ-aktivista” rémhírnek, hogy elindul a tanár-szakmunkás képzés!  Azt is bevettük, hogy az a terv, hogy a tanárképzést szigorúan a NAT-hoz kötnék, jelentősen szűkítenék annak a lehetőségét, hogy más, a NAT keretein túlmutató, szélesebb körű ismereteket is taníthassanak a pedagógusok a diákoknak.

Még hogy a nemzet tanárideálja: szürke és egyszerűagyú?

Komolyra fordítva a szót, Gábor György vallásfilozófus így foglalta össze a várhatót:

Mint az nyilvánosságra került, a kormány álláspontja szerint a „felesleges” tartalmakat törölni kell a pedagógusok egyetemi képzéséből. A cél az, hogy minél több hallgató jusson el a tanári diploma megszerzéséhez, s csökkentsék a lemorzsolódást, ezért elsőrendű szándék a képzés „lebutítása”, s az, hogy a pedagógus csupán a középszíntű érettségire legyen képes felkészíteni a diákjait. Ha egy pedagógus emelt szintű érettségire kívánja felkészíteni a tanítványait, ahhoz egy plusz egyéves képzésen kell részt vennie.

Milyen tudományképük, milyen egyetemképük, milyen oktatásképük lehet azoknak, akik egy ilyen ötlettel képesek előállni?

Nem azért mennek kevesebben a pedagóguspályára, mert ott tűrhetetlenül és elviselhetetlenül sokat kell tanulni, hanem azért, mert lassan zéróvá sikerült lenyomni a pedagóguspálya presztízsét, mind anyagi, mind erkölcsi értelemben, s mert a Fidesz-rezsim a pedagógusokat saját indoktrinációja puszta eszközeként, munkájukban és tevékenységükben többszörösen megalázott, megfélemlített és ellehetetlenített szellemi rabszolgaként veszi számba….”

Akkor még nem tudhatta…..

Pénteki hír, hogy mindenki mindent félreértett, hiszen mentve pedagógusaink felkészítése arra, hogy megfelelő színvonalon taníthassák srácainkat, íme:

„Fegyverben a tanárok Szolnokon. A gyakorlatban is vizsgáztak azok a pedagógusok, akik honvédelmi ismerteket oktatnak majd iskolájukban. 12. alkalommal rendezik meg Szolnokon a Honvéd Kadét Program Pedagógusképző  tanfolyamát. Eddig csaknem 300 pedagógus vett részt a képzésben.”

A klip a sátoraljaújhelyi iskola tanárnőjének kedves szavaival indul, aki teljes fegyverzetben kiáltja:

„…biztosítok….”

Megtudhatjuk, hogy azok a szerencsés középiskolások, akiket az itt kiképzett tanárok oktatják majd „szépre és jóra”, biztosan tudnak majd tiszta vizet csinálni petpalack, szén, homok, gézlap segítségével csakúgy, mint

„fedezni egymást fegyverrel”

És még mi mindent!

A „jövő tanereje” elmélyedhet

  • túlélőfoglalkozás
  • vegyvédelem
  • tájékozódás terepen
  • egészségügyi ismeretek
  • harcászat

témakörökben, amiknek a száraz szöveganyagát otthonaikban kell elsajátítaniuk, a táborba a gyakorlati rész válik majd vérükké, hogy a legmagasabb minőségben adhassák majd tovább csemetéinknek.

2021 Magyarországának új érettségi tárgya…

Fenébe a történelem magolásával, az idegen nyelvekről nem is beszélve, hiszen utóbbi esetében kiderülne, hogy az európai országokban a kultúrára, az elfogadásra, a világ megismerésére helyezik a hangsúlyt, előbbiből pedig azt tudná meg a még meg nem rontott gyerekfő, hogy ezerrel zajlik a történelemhamisítás. Inkább lőjön az eszemadta!?

„Az ország 70 iskolájában választhatják az iskolások a „honvédelmi ismeretek” tantárgyat, melyből érettségiznek is a fiatalok!

 

tanár

One thought on “Még mondjuk, hogy a tanárképzésre nem figyel „valakik pártja és kormánya”! – 120 órás fegyveres kiképzés a Honvéd Kadét Program Pedagógusképző tanfolyamán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük