Meg ne feledkezzenek róluk!

Az Orbán-rezsim bukása után rengeteg lesz a teendő – van azonban két könnyen végrehajtható feladat, csak meg ne „feledkezzenek” róluk!

Helyre kell állítani a demokratikus, alkotmányos jogrendet;

nagyon gyorsan föl kell szabadítani az oktatást, a tudományt és általában a kultúrát meg a média világát; több pénz kell az egészségügybe és persze a szociális ellátásba.

Rengeteg „törvényt” kell majd hatályon kívül helyezni, mégpedig a lehető leggyorsabban – hogy csak a nyilvánvalók közül mondjak hármat: „hajléktalantörvény”, lex CEU, „Stop Soros”…

Hozzá kell fogni az „elszámoltatáshoz”;

persze, az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállításával. Az új alkotmány létrehozásáig vissza kell állítani a köztársasági alkotmányt, vagy legalábbis hatályon kívül kell helyezni az egypárti zalaptákolmányt. Zalaptákolmány nélkül is lehet élet..!

Sok a teendő

Van azonban, legalábbis szerintem, két mindenképp megoldandó feladat; olyan, amelyhez a hatalomváltás után maximum 48 órával hozzá kell kezdeni.

Azonnal el kell távolítani a leggyalázatosabb „emlékműveket” Budapestről!

Eltávolításuk rendkívül erős szimbolikus üzenet lesz! Hát meg ne feledkezzenek róluk, hiszen felállításuk is jelképes értelmű: az önkény és a dillettantizmus, valamint a hazugság jelképe.

Erről a kettőről beszélek: a Szabadság téri „megszállási” emlékműről és a Vértanúk téri giccses, kirekesztő borzalomról.

 

Ráadásként valamit csinálni kellene a „Trianon-árokkal” is: talán be kellene temetni…

Mert nehogy elfeledjük: nem kormányt, hanem rendszert kell váltani. A rendszerváltáshoz pedig erős jelképes üzenetekre is szükség van.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük