Még több segítség jóbarátodtól a Google-tól - Városi Kurír

Sorting by

×

Még több segítség jóbarátodtól a Google-tól

A XXI. század egyik legnagyobb csodája a Google megint lép egyet a nélkülözhetetlenség   felé vezető úton. Egy környék térképpel való felfedezésében és a tájékozódásban vezet be hamarosan teljesen új megoldásokat.

Hirdetés

A Google Térkép kezdeti célja az volt, hogy segítse az embereket az úti céljukhoz való navigálásban, de azóta sokkal több lett annál

A mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően új nézetből tapasztalhatják meg a felhasználók, hogy milyen egy környék, nevezetesség, étterem vagy népszerű helyszín, még élethűbb képet adva arról.

Virtuális repülés

Hamarosan viszont már arra is lehetőség nyílik, hogy lényegében „átrepüljünk” egy város felett, megtekintve az egész környéket. Emellett a térképen időcsúszkával ellenőrizhetjük, hogyan néz ki a terület különböző napszakokban és különböző időjárási körülmények között, valamint megnézhetjük, melyek a legforgalmasabb helyszínek – írja a Portfolio.

Az úgynevezett „immersive view” szinte bármilyen telefonon és eszközön működik majd, Los Angelesben, Londonban, New Yorkban, San Franciscóban és Tokióban az év végén indul, és hamarosan további városokban is elérhető lesz.

A fentarthatóság jegyében

Amellett, hogy az alkalmazás megkönnyíti a helyek felfedezését, a vállalat célja, hogy a fenntarthatóságot is javítsa, ezért nemrég bevezették a környezetbarát útvonaltervet az Egyesült Államokban és Kanadában, ami lehetővé teszi, hogy a leginkább üzemanyag-hatékony útvonalat választhassuk.

Szintén újítás az Élő nézet, ami segít eligazodni séta közben, és az AR segítségével hasznos nyilakat és útmutatásokat jelenít meg, ami különösen akkor hasznos, ha bonyolult beltéri területeken, például repülőtereken, bevásárlóközpontokban és vasútállomásokon keresünk egy helyszínt.

Ingyenes hozzáférés a fejlesztőknek

Hogy a Google Térkép hasznosságát még több helyen elhozzák, ezt a technológiát ingyenesen elérhetővé teszik a fejlesztők számára az új ARCore térinformatikai API-val. A fejlesztők már most is használják az API-t, hogy még hasznosabb alkalmazásokat készítsenek, és egyszerű módot nyújtanak a digitális és a fizikai világgal való egyidejű interakcióra.

Forrás

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.