Connect with us

Bulvár

Megafon-kultúrprogram: a jegyek beragaszthatók a brigádnaplóba!

Megosztás

Szerda este 900 meghívott vendég tekintette meg a nagyszabású produkciót, amely száz forgatási nap, egy év előkészítés és másfél év utómunkával jött létre. Volt minden, mint Hollywoodban, csak magyarosra véve! Vörös szőnyeg, fotósok, stábok, molinók, pózolók sokasága megfűszerezve hazai Megafon-képzett véleményalakítókkal….

Megafon-kultúrprogram: a jegyek beragaszthatók a brigádnaplóba!
Megosztás

Volt minden, mint Hollywoodban, csak magyarosra véve! Vörös szőnyeg, fotósok, stábok, molinók, pózolók sokasága megfűszerezve hazai Megafon-képzett véleményalakítókkal, pártkatonákkal, közszolgákkal, médiamunkásokkal. Így indult a várva várt filmpremier.

6.100 közmillió

Az alkotók jelenlétében mutatták be szerda este Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban. A csütörtök esti díszbemutató előtt a vörös szőnyegen vonultak végig a Most vagy soha! szereplői és alkotói.

Szerda este 900 meghívott vendég tekintette meg a nagyszabású produkciót, amely száz forgatási nap, egy év előkészítés és másfél év utómunkával jött létre.

A magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos a vetítés előtt hangsúlyozta:

„a Most vagy soha! rólunk szól, a hőseinkről, a hazaszeretetről és a szabadságvágyról”.

Káel Csaba szerint nagyon fontos a márciusi ifjakról, Petőfiről filmet készíteni. A kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy Mihalek Zsuzsa magyar berendező megkapta idén az Oscar-díjat.

Káel Csaba szerint ez is bizonyíték arra, hogy Magyarországon kiváló minőségben készülnek filmek. Ez a magas színvonal rendelkezésére állt a Most vagy soha! stábjának is.

fotó: MTI

Rákaynak „nagy napot” vettünk…

Öt évvel ezelőtt kezdték el írni Szente Vajkkal a forgatókönyvet, aztán csatlakozott hozzájuk Kiss-Szabó Márk, majd nem sokkal később Lóth Balázs kérték fel, „hogy ezt az álmot együtt váltsuk valóra” – idézte fel Rákay Philip kreatív producer, forgatókönyvíró. Mint mondta, a koronavírus-járvány miatt majdnem egy évig nem tudták elkezdeni a film előkészítését, ezért csúszott a Petőfi bicentenáriumára tervezett bemutató. Ezernégyszáz ember közös munkája eredményeként jött létre a Most vagy soha! – mondta Lóth Balázs rendező a díszbemutatón.

„Öt év és több ezer ember munkája van ebben a filmben. Kiváló stábbal és színészekkel dolgozhattunk együtt egy jó ügyért, ami Petőfi és a márciusi ifjak története”.

Szente Vajk kreatív producer, forgatókönyvíró szerint mindenkinek megvan a maga elképzelése március 15-ről.

„Mi ezt képzeltük el róla”.

Budapest, 2024. március 13. Rákay Philip kreatív producer, forgatókönyvíró beszédet mond a Most vagy soha! című történelmi kalandfilm díszbemutatóján Budapesten, a Cinema City Arénában  MTI/Máthé Zoltán

Az új Petőfi-film a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának állít emléket

A nagyszabású alkotás főszereplője Petőfi Sándor a forradalmár, a költő és a szerelmes fiatalember. A film egyetlen nap történetét meséli el, a forradalom előestéjétől március 15. éjszakájáig. A Most vagy soha! azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva.

  • Petőfit Berettyán Nándor alakítja,
  • feleségét, Szendrey Júliát Mosolygó Sára. Mellettük kiemelt szerepben látható
  • Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór),
  • Fehér Tibor (Vasvári Pál),
  • Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök),
  • Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér),
  • Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok),
  • Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és
  • Szerednyey Béla (Landerer Lajos) is.

Csütörtökön drónshow is várja az érdeklődőket a nemzeti ünnephez és a film országos bemutatójához kapcsolódóan. Több száz drón rajzol majd az égre a történelmi kalandfilmhez és a nemzeti ünnephez kapcsolódó ábrákat 18 óra 48 perctől a Várkert Bazár előtti szakaszon a Duna felett.

Kerítésen belül és kívül….

A Most vagy soha! című filmet a magyarországi premier hetében Erdélyben is vetítik a mozik Nagyváradon, Temesváron, Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. A film olyan településeken is látható lesz, ahol nincs mozi, így Székelyhídon, Nagyszalontán, Székelyudvarhelyen, Kézdivásárhelyen és Székelykeresztúron. A 135 perces alkotás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a képi világért Dobos Tamás operatőr felelt. A produceri feladatokat Csincsi Zoltán, Fülöp Péter és Kriskó László látta el. A film látványtervezője Pető Beatrix, jelmeztervezője Velich Rita, vágója Kertai Gábor és Hegedüs Gyula László, zeneszerzője Gulya Róbert.

Megafon-kollégák

Rákay Philipet elkísérték a megafonos bajtársak is:

 „Irány a moziba: Most vagy soha!”

Juszt László olvasata

„Rákay, a “szépszavú tömegszámláló” most “megcsinálta” a legdrágább magyar filmet, amit Petőfi születésének 200. évfordulójára készítettek, ami persze tavaly volt, de Rákay az idén ünnepli. Most azt nyilatkozta: “Hazafias kötelességünk volt végre filmet készítenünk Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról, és hadd mondjam azt, hogy hazafias kötelezettség elmenni a moziba és megnézni.” Túl azon, hogy ez a szokásos igen primitív megosztó duma, én még meg is nézem, ha 6 milliárdért esetleg tavalyra, a tényleges bicentenáriumra elkészült volna.

De, ha azon múlik, hogy hazafi vagyok vagy nem, hogy teszek-e még néhány forintot a Kossuth téri számlálóbiztos zsebébe akkor inkább lemondok a hazafias jelzőről. „

Rákay-ájulat

CSODÁLATOS ESTE VOLT,? 900 vendéggel ünnepeltünk a MOST VAGY SOHA❗díszbemutatóján. Úgy izgultam, mint talán még soha… A film megnézése után sokan könnyes szemmel gratuláltak. Felejthetetlen élmény volt személyesen megtapasztalni, ahogy hatott a filmünk a legfiatalabbakra és az idősebbekre is. Mától MINDENKI megnézheti a MOZIKBAN!

Szerző