Magyar György: megalakult a Civil Választási Bizottság

A Civil Választási Bizottság eredetileg az 2019-es budapesti előválasztás megszervezése érdekében jött létre. A sikeres lebonyolítást követően az előválasztás iránti politikai igény nőtt, gyakorlata és eszköztára gyarapodott – írta közösségi oldalán Magyar György.

Az együttműködő pártok bejelentése nyomán

a 2021-es előválasztás esetében nagyságrenddel több erőforrásra van szükség, miközben fel kell készülni a pandémia által generált korlátokra is.

A CVB tagsága olyan természetes és jogi személyekből áll, akik előválasztásokon jelöltként vagy jelölő szervezetként nem vesznek részt.

Március 2-án délelőtt bemutatják tagszervezeteiket és azt, hogy ezen szervezetek milyen formában járulnak hozzá a 2021-es országos előválasztások sikeres lebonyolításához.

A CVB elnöke Magyar György ügyvéd.

A Civil Választási Bizottság célja,

hogy független, pártatlan, az előválasztásokat elősegítő és ellenőrző intézményként erősítse a demokratikus jogállamot és az emberi szabadságjogokat.

A CVB arra törekszik, hogy az előválasztásokon a lehető legtöbben vegyenek részt, ezzel jelentősen növekedjék az előválasztás intézményének legitimációja.

-írta az ügyvéd.

A pártokkal és a jelölőszervezetekkel együtt a CVB a közös erőfeszítések aktív részeseként támogatja az előválasztási rendszer kiteljesedését, tisztaságát és jogszerűségét, a szükséges civil kommunikáció megszervezését, korszerű szervezési-szavazási eljárások alkalmazását, és a szavazatszámlálás és ellenőrzés gördülékeny lebonyolítását.

A CVB készen áll az országos, a regionális és a helyi előválasztási bizottságok munkájának támogatására is.

oltási stratégia, figyelmeztetés

4 thoughts on “Magyar György: megalakult a Civil Választási Bizottság

  • Kérem, az elsők között figyeljenek a számítógépes rendszer leállásából következett szavazat vesztésre!
    Védjük ki a csalás lehetőségét!!!

  • Panaszkodik Márky-Zay, hogy “összepártozzák” a civileket. Ne tudná, hogy a törvényhozás pártok képviselő -csoportjainak feladata? Civilekké aprózódott parlament működésképtelen! Abba hagyhatná a személyeskedéseket is.

  • Panaszkodik Márky-Zay, hogy “összepártozzák a civileket. Ne tudná, hogy a törvényhozás pártok képviselő-csoportjainak a feladata? Civilekké aprózódott parlament működésképtelen! Abbahagyhatná a személyeskedéseket is. Árt az ellenzéki együttműködésnek.

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük