Megbuktak az internetes prostitúció-szervezők, futtatók – hogy is van ez?

Prostitúció szervezése miatt hét ember ellen nyomoznak Nógrád megyében, a pásztói és salgótarjáni gyanúsítottak közül hármat őrizetbe vettek – közölte az MTI-vel a megyei főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Felépített szervezet

Dankóné Nagy Éva elmondta: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy ember (a pásztói 40 éves N. Krisztián, a 34 éves B-né B. Emese, a 36 éves B. A. János, és a 35 éves Cs. Nikoletta) ellen, valamint kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt a 46 éves pásztói J-né B. Éva, K. Lászlóné 29 éves salgótarjáni, valamint a 25 éves K. Nikoletta ellen.
Ismertette: a 34 éves nő és 36 éves társa 2020. március 9-től, míg a 40 éves férfi 25 éves és 35 éves társával 2020. május 30-tól rendszeres haszonszerzésre törekedve egy internetes portálon szervezte a prostitúciót.
A prostitúciós tevékenységre a 34 éves nő és társa saját lakhelyét bocsátotta rendelkezésre, míg a 40 éves férfi pásztói, majd szeptembertől németországi helyszínekre is szervezett ilyen tevékenységet.
Ők hárman irányítottak, utasításaik alapján társaik bonyolították a prostitúciós tevékenység szervezését, és vették át a a szolgáltatásért nyújtott összeget. A gyanúsítottak a befolyt összeget maguk és családjuk megélhetésére fordították.
Valamennyiüket december 15-én a reggeli órákra összehangolt bűnügyi akcióban fogták el. A házkutatások során a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat, továbbá kábítószergyanús anyagokat, és azok fogyasztására szolgáló eszközöket foglaltak le.
A szóvivő elmondta: szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

<<FRISS HÍREINK!>>

Hogy is van ez?

Székely György szociológus: „A prostituáltakról, a kliensekről és a futtatókról reprezentatív mintát összeállítani nem lehet. Az egyetlen lehetséges megközelítés a mikroszociológiai. A prostituálttá válás folyamatát életútinterjúkkal lehet vizsgálni. Az alapkérdésem az volt, miért nem lesz mindenkiből kurva, aki erre szinte predesztinált – akit gyerekkori abúzus ért, aki értékválságos, harmóniáját elvesztett családban nevelkedett, vidéken, cigányként és a többi. Kevés az az érv, amely szerint mert nincs elég felvevőpiaca: az az érzésem, hogy a prostitúció piaca egyelőre korlátlanul bővíthető, biztos, hogy nincs túlkínálat. Az akciószociológia híveiként arra is törekszünk most, hogy visszacsatoljuk a megszerzett tudást oda, ahonnan szereztük, készségfejlesztő tréningek és egyebek révén, és hogy a nevelőknek is segítséget nyújtsunk.”  (Magyar Narancs)

prostitúció

 

One thought on “Megbuktak az internetes prostitúció-szervezők, futtatók – hogy is van ez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük