Orbán elhíresült és azóta minden kormány-megszólaló szájából elhangzó mondata, miszerint “több Balaton, kevesebb Adria” ráerősítést kapott, amikor kihirdették az ítéletet: “aki rossz színű külföldre megy”, az maga fizeti saját zsebéből a koronavírus-teszteléseit.

Igen ám, de…

Tegyük fel, hogy a “szófogadó állampolgár” összecuccol és lejut a magyar tenger erősen Orbán-ajánlott partjára. Mivel szembesül? Hát azzal, hogy pár nap alatt legalább annyit kell fizetni itthon a Balatonnál, mint a szingapúri Marina Bay vendégeként. A Spabook hívta fel a figyelmet arra, hogy milyen mértékben szálltak el a hazai szállodák árai:

annyiba kerül két éjjel egy négycsillagos tapolcai szállodában, mint az ötcsillagos Marina Bay Sandsben Szingapúrban.

A közösségi oldalon megfogalmazott nyílt levél rögtön leszögezi:

nem Szingapúrban vannak őrületes akciók, hanem a magyar árak emelkedtek valószínűtlenül magasba.

Vissza a teszteléses “meggyőzéshez….”

Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán írta le véleményét:

“Nincs kegyelem, megbünteti a kormány azon gyaur áruló kutyákat, akik nem a hazai turizmust erősítik. Ugyanis, akiknél hazatéréskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősülnek keresőképtelennek. Azaz karantén esetén nincsen táppénz, vagy el tud menni fizetés nélküli szabadságra, vagy rendes szabadságra, de ha erre sem, akkor munkahely sem lesz a karantén végére.

Fizetés meg szinte biztosan nem.

Azt pedig, hogy kinek kell karanténba mennie azt Müller Cecília kifestőkönyvéből ismerhetjük meg, a piros, sárga, zöld színnel satírozott világtérképen.

A vírus bent van az országban,

terjedését azzal segítjük, hogy nem tartjuk a távolságot zárt térben, hogy a strandon a büfénél nyakba köhögik az embert, hogy a maszkot nem, vagy nem megfelelően viselik zárt térben a honfitársaink, hogy nem szűrünk és nem ingyen szűrünk.

A színes országokból hazajövőket most ezzel a rendelettel arra buzdítja a kormány,

ha tudja tagadja le azt, hogy erősen fertőzött országból jön, pénzt időt, karantént megtakarítva, miközben az országon belüli szabályozás és legfőképpen annak ellenőrzése is meglehetősen silány.

Amennyiben a vírus elleni védekezést komolyan gondolnák,

nem ezt az utat választaná a kormány, ez semmi másra nem jó, csak a megfélemlítésre és a szabályok kreatív kijátszásának erősítésére.

Ingyen kellene szűrni minden olyan esetben, ahol felmerülhet a fertőzésveszély. Sokkal több szűrésre és kevesebb karanténra volna szükség.

De ez így egyszerűbb és elrettentőbb is azok számára, akik nem a hazait választják. Csak sajnos nem eredményesebb!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét